CookiesKPN MINE brengt Film Festival thuis

14 december 2006 15:09 door Hans Wind

KPN MINE logoKPN MINE heeft een 3-jarige partnerovereenkomst gesloten met het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De samenwerking behelst onder meer het gelijktijdig aanbieden van een selectie van de festivalfilms, via KPN’s interactieve televisiedienst MINE. Hiermee wordt het voor de filmliefhebber mogelijk om het festival behalve in de Rotterdamse festivalbioscopen, ook vanuit de huiskamer mee te beleven.

Naast deze premièrefilms zullen de TV-kijkers met een MINE-abonnement ook dagelijks kunnen kijken naar de festival-talkshow en mee kunnen stemmen voor de publieksprijs van het festival.

KPN’s interactieve televisiedienst MINE, biedt naast een uitgebreid pakket aan digitale tv-zenders, ook de mogelijkheid om via een digitale videotheek films te bestellen en direct te kijken op de televisie. De festival-films zullen aangeboden worden via deze digitale videotheek.


Naast deze samenwerking voor MINE, ondersteunt KPN dit jaar samen met Sony Ericsson ook de ‘One Take Competition’ van het IFFR, waarin kunstacademiestudenten en filmmakers met een mobiele telefoon een korte film maken, die vervolgens via internet meedingt naar de ‘One Take Award’.

Eerder dit jaar heeft KPN ook al een overeenkomst gesloten met het Nederlands FilmFestival in Utrecht, eveneens voor 3 jaar.

Het 36e International Film Festival Rotterdam vindt plaats van 24 januari tot en met 4 februari 2007.