CookiesKPN mobiele TV introductie

27 september 2007 16:18 door Hans Wind

KPN mobiele TV introductieVanaf vandaag kunnen klanten van KPN met een Surf en Mail Totaal-abonnement van KPN tv kijken op de mobiel. KPN biedt hiermee aan consumenten televisie kijken op de mobiel via umts – 24 uur per dag, 7 dagen per week. Klanten betalen tot eind 2007 niets extra’s bovenop hun bestaande abonnement. Het basispakket van MobielTV, zoals de add-on service gaat heten, biedt 11 televisiezenders: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel.

Met het gratis aanbieden van MobielTV aan bestaande klanten wil KPN beter inzicht krijgen in de wensen van mobiel tv-kijkend Nederland. Vooral inzicht in het kijkgedrag en de kijkbehoeftes van de gebruiker zijn hierbij essentiéle vraagstukken: wat, wanneer, hoe, hoeveel en waar kijkt de Nederlander. Met het oog op de introductie van MobielTV via DVB-H, de nieuwe technologie die momenteel wordt uitgerold, wil KPN een vooruitstrevende dienst gaan bieden van goede kwaliteit. Klanten die gebruik willen maken van MobielTV wordt dan ook gevraagd hun medewerking te verlenen aan het MobielTV-onderzoek. Aanmelden voor MobielTV kan via de mobiele internetportal ‘KPN Vandaag’.

Marco Visser, directeur KPN Mobiel Nederland: ‘Klanten willen zelf bepalen wat, waar, wanneer, en hoe ze televisie willen kijken al dan niet op een mobiele telefoon. KPN biedt met MobielTV een eerste stap naar een interactieve, crossmediale en kwalitatief hoge dienstverlening: niet alleen technisch geavanceerd maar ook gebaseerd op de wensen van de klant. Het gratis aanbieden van MobielTV is mede mogelijk gemaakt door samenwerking met een aantal tv-zenders. Voor hen is het van belang om inzicht te krijgen in de werking van content via de mobiel’.

Eenvoudig zappen via ‘etalage’
Vodafone en Orange bieden al enige tijd een betaalde mobiele TV dienst over umts aan. MobielTV van KPN onderscheidt zich doordat het een klantvriendelijke applicatie biedt waarmee MobielTV eenvoudiger en sneller bediend kan worden dan tot op heden gebruikelijk is. De applicatie, die via de mobiel gratis is te downloaden van het internet, maakt het mogelijk om tv te kijken zonder eerst naar een mobiele internet pagina te gaan. Via een soort ‘etalage’ op de mobiel kan de gebruiker eenvoudig zappen tussen de tv-zenders en heeft hij/zij direct een overzicht van de programma’s.

Gebruik MobielTV
MobielTV werkt op alle umts-toestellen. Klanten hebben alleen een KPN Surf&Mail Totaal abonnement nodig. Met dit abonnement kunnen gebruikers naast onbeperkt surfen en mailen op hun mobiel, gratis tv kijken. De extra applicatie is vooralsnog alleen te gebruiken op de N95, N73 en E61. MobielTV is alleen te ontvangen in Nederland.

Bron: KPN