CookiesKPN neemt belang in PCZapper

26 juni 2007 11:38 door Hans Wind

KPN neemt belang in PCZapperKPN heeft een belang genomen in PCZapper.TV B.V., een bedrijf dat zich actief bezighoudt met het ontwikkelen van videoportals. De overige aandelen zijn in handen van het zittende management en enkele investeerders.

PCzapper combineert het creéren van gebruiksvriendelijke oplossingen om video’s op internet te bekijken met een gekoppelde video zoekmachine. Het bedrijf ontwikkelt ook zogenaamde “white label” varianten voor het bedrijfsleven en een internet-televisiegids voor eindgebruikers.

PCzapper heeft meer dan 400.000 internetvideos in haar database. De PCzapper portal bevat een zeer breed scala aan internetvideo materiaal. Naast talloze live TV en radiostations zijn er honderden live kanalen van de publieke maar ook sportkanalen van NOC/NSF . Hiermee ontsluit PCzapper.TV een grote gebundelde, geïndexeerde en gecategoriseerde internetvideo verzameling. PCzapper heeft op dit moment meer dan 150.000 geregistreerde gebruikers.

“www.pczapper.tv is de internet televisie gids. Hiermee kan iedereen gemakkelijk de leukste, belangrijkste en meest populaire internetvideo bekijken” aldus CEO Vincent Everts. Hij licht toe: “Voor de doorsnee internetter zijn er tegenwoordig gewoon zoveel websites die internetvideo aanbieden. Wat wij doen is de beste internetvideo verzamelen en dit op een duidelijke en overzichtelijke manier rangschikken. Wij maken het mogelijk het NOS Journaal te bekijken, gevolgd door RTL Boulevard en leuke YouTube filmpjes zonder dat de gebruiker van de één naar de andere website hoeft te surfen. Alles is gebundeld op één website! Wij zijn de wegwijzer in het doolhof van internetvideo.”

Volgens KPN past de participatie in het streven van KPN om zijn positie als distributeur van content op internet en televisie te versterken en zich meer toe te leggen op de convergentie van televisie en internet.

Planet, onderdeel van KPN, biedt sinds enige tijd Planet TV. Deze internetvideo pagina is een verzameling van meer dan 450.000 video’s variérend van Uitzending Gemist, RTL Gemist tot en met het beste van YouTube en streaming TV kanalen. Planet TV is gebaseerd op de techniek van PCzapper.

PCzapper.TV B.V is gevestigd in Maarssen en er werken 15 medewerkers.