CookiesKPN neemt belang in Reggefiber

22 mei 2008 17:27 door Hans Wind

KPN neemt belang in ReggefiberKPN en Reggefiber hebben een overeenkomst getekend waarmee KPN een minderheidsbelang neemt in de FttH activiteiten van Reggefiber.

Reggefiber is opgericht in 2005 en is gespecialiseerd in de aanleg en exploitatie van glasvezelaansluitnetwerken. Sinds 2005 zijn door Reggefiber diverse locale glasvezelinitiatieven ontwikkeld waaronder in Deventer, Nuenen en Hillegom.

KPN is sinds eind 2005 bezig met de uitvoering van zijn All IP strategie. Onderdeel daarvan is de recent begonnen uitrol van glas naar de straatkast (FttC) en naar de woning (FttH).

KPN en Reggefiber zijn overeengekomen dat de wederzijdse FttH activiteiten gebundeld zullen worden in een samenwerkingsverband onder de naam Reggefiber FttH.

Vooruitlopend op de samenwerking zijn KPN en Reggefiber recentelijk een gezamenlijk FttH initiatief in Almere gestart waar 70.000 huishoudens worden aangesloten op glasvezel. De activiteiten in Almere zullen onderdeel uitmaken van de gezamenlijke onderneming.

KPN zal in Reggefiber FttH een minderheidsbelang nemen van 41%, Reggefiber zal een belang hebben van 59%. De overige activiteiten van Reggefiber (onder andere Eurofiber, een onderneming actief in de zakelijke markt) blijven buiten het samenwerkingsverband. Op termijn heeft KPN de mogelijkheid om haar belang in Reggefiber FttH te vergroten indien de gezamenlijke onderneming bepaalde doelstellingen haalt.

Met Fiber-to-the-Home hebben huishoudens een directe verbinding op glasvezel, waarmee bandbreedtes tot meer dan 100 Mb/s kunnen worden aangeboden en daarmee nieuwe diensten in telefonie, breedband, HDTV en video. Conform de filosofie van beide partijen zullen de door Reggefiber FttH beheerde netwerken toegankelijk zijn voor andere dienstenaanbieders dan KPN.

De voorgenomen samenwerking van KPN en Reggefiber is afhankelijk van goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Bron: KPN

Zie ook: Reggefiber en Cisco leveren breedband voor consument