CookiesKPN MobielTV introductie

29 mei 2008 12:48 door Hans Wind

KPN MobielTV introductieKPN lanceert als eerste telecom operator in Europa een grootschalig, speciaal netwerk voor televisie kijken op de mobiele telefoon. Het gaat om een zogeheten DVB-H netwerk, de nieuwe mobiele TV standaard voor Europa.

MobielTV biedt 10 kanalen en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Ook ondertitels zijn op het scherm te lezen. Vanaf donderdag 5 juni is deze nieuwe vorm van televisie kijken mogelijk. Iedereen kan dan op elk gewenst moment en vrijwel overal in Nederland televisie kijken op de daarvoor geschikte mobiele telefoons.

Onbeperkt kijken naar MobielTV van KPN gaat € 9,95 per maand kosten en wordt in eerste instantie geïntroduceerd met de Samsung P960 TV en de LG KB620. Ook hierbij heeft KPN gekozen voor de meest moderne en innovatieve technologie.

Later dit jaar volgen meerdere toestellen van Samsung, Nokia en LG waarop MobielTV van KPN te zien zal zijn.

Mobiele televisie is tot nu toe alleen grootschalig gelanceerd in Azié (onder meer Korea). Digitenne Holding BV, de vergunninghouder voor digitale ethertelevisie en dochteronderneming van KPN heeft het netwerk opgebouwd. Digitenne maakt hiervoor gebruik van de DVB-H standaard, de Europese standaard voor mobiele televisie.

MobielTV biedt de volgende 10 kanalen: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite en Nick Toons. Naast bekende en populaire programma’s die ook op de huiskamer TV te bekijken zijn, zullen omroepen met specifieke mobiele content komen. Zo wordt RTL 24 geïntroduceerd. Een speciaal voor de mobiele telefoon ontwikkelde nieuwszender met het beste van de nieuws- en actualiteiten programma’s van RTL.

Wachten wordt leuk
KPN lanceert MobielTV onder de campagne “wachten wordt leuk”. Onderzoek van bureau Motivaction in opdracht van MobielTV van KPN wijst namelijk uit dat Nederland juist op de gedwongen wachtmomenten stress ervaart en zoekt naar ontspanning tijdens het wachten. Driekwart van de Nederlanders ergert zich dagelijks aan momenten dat ze gedwongen ‘op pauze’ worden gezet.

Uit het onderzoek blijkt dat het vele wachten leidt tot ergernis (63%), ongeduld (60%) en zelfs tot stress (50%). In het snelle leven van nu vindt 60% van de Nederlanders wachten ook niet meer passen. Bijna de helft van de Nederlanders geeft aan niet te weten wat te doen tijdens het wachten en zoekt naar ontspanning. Tachtig procent van de respondenten ziet televisie, als ze thuis zijn, als beste middel voor pure ontspanning. Meer dan de helft van de Nederlanders geeft zelfs aan zijn ergernissen los te kunnen laten door het kijken naar televisie. Met MobielTV van KPN kan heel Nederland tijdens (gedwongen) wachtmomenten ontspannen.

Achtergrondinformatie
De onderzoeksgegevens komen voort uit een kwantitatief onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van MobielTV van KPN. Het onderzoek is verricht op basis van een voor Nederland representatieve steekproef van n=510, binnen de leeftijdsgroep 25-40 jaar en heeft plaats gevonden in mei 2008. Over dit onderzoek is een apart nieuwsbericht uitgegeven.

Bron: KPN

Even voor de goede orde: De resolutie van deze dienst is uiteraard geen HDTV kwaliteit maar het leek ons toch de moeite waard aandacht te besteden aan deze introductie.


Samsung P960 prijs vergelijking