CookiesKPN neemt meerderheidsbelang in Talk & Vision

1 juli 2009 09:10 door Hans Wind

KPN neemt meerderheidsbelang in Talk & VisionKPN neemt een meerderheidsbelang van 51% in Talk & Vision, een snelgroeiend bedrijf gespecialiseerd in videoconferencing. Talk & Vision wordt samengevoegd met de videoconferencingactiviteiten van Getronics en KPN. Met de overname ontstaat een bedrijf dat wereldwijd videoconferencingdiensten aanbiedt, met een sterke positie in Europa en een leidende positie in de Benelux.

Talk & Vision biedt ondersteuning en onderhoud en levert apparatuur voor videocommunicatie aan multinationals, het MKB en diverse organisaties in de gezondheidszorg en bij de overheid. Het bedrijf heeft verschillende verkoopkantoren in de Benelux, Duitsland en Groot-Brittannië en ondersteunt haar klanten wereldwijd. In 2008 realiseerde Talk & Vision een omzet van 13 miljoen euro. Financiële details van de overname worden niet bekendgemaakt. In 2012 zal KPN het belang in Talk & Vision uitbreiden naar 100%.

Videoconferencing maakt het mogelijk om mensen op verschillende locaties bij elkaar te brengen. Door de verbeterde technologie en netwerkcapaciteit is videoconferencing nu ook mogelijk in HDTV kwaliteit een goed alternatief voor fysiek vergaderen. De klant kan het beheer uitbesteden waarbij de video-activiteiten op afstand worden georganiseerd en beheerd. Zo kunnen videovergaderingen wereldwijd worden opgezet. Ook wordt permanent toezicht gehouden op de verbinding om eventuele storingen ad hoc te kunnen oplossen. Het beheer uitbesteden betekent dat het systeem altijd gebruiksklaar is.

De markt voor videoconferencing groeit snel. Zowel Talk & Vision als KPN en Getronics behaalden in 2008 op dit terrein een omzetgroei van ongeveer 35%. Videoconferencing geeft bedrijven de mogelijkheid om te besparen op reis- en verblijfkosten en zo de arbeidsproductiviteit te laten stijgen. Daarnaast kan videoconferencing bijdragen aan het verminderen van files en daarmee de uistoot van Co2. De overname van Talk & Vision past goed binnen Het Nieuwe Werken, een concept dat zowel KPN als Getronics aan klanten levert. Het Nieuwe Werken is daarnaast ook een belangrijke pijler van het duurzaamheidbeleid van zowel KPN als Getronics.

“De economische crisis brengt aan het licht dat werken efficiënter moet en dat dit ook kan. Dat sluit goed aan bij ons concept van Het Nieuwe Werken en biedt onze zakelijke klanten de mogelijkheid om kosten te besparen,” aldus Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN.

De activiteiten van Talk & Vision worden ondergebracht bij Getronics Information & Communication Solutions. Getronics bedient bij KPN de Top 500 grootzakelijke klanten met IT en Telecommunicatie.

Voor meer informatie:
www.talkandvision.com
www.getronics.com
www.kpn.com

Bron: KPN