CookiesPioneer KURO serie uitgebreid met nieuwe plasma HDTV’s

17 september 2008 07:35 door Hans Wind

Pioneer KURO serie uitgebreid met nieuwe plasma HDTV'sPioneer introduceert verbeterde KURO plasma-hd tv’s met aparte mediaontvanger ”“ de 50-inch KRP-500A en 60-inch KRP-600A. Tegelijkertijd worden ook de 50-inch KRP-500M en 60-inch KRP-600M monitoren op de markt gebracht. Alle nieuwe modellen zijn ‘HD ready 1080p’ en hebben de bekende zwartniveaus van het KURO-merk.

Aan de muur of op een sokkel, met hun beperkte diepte van 64 mm zien de schermen er gestroomlijnder en eleganter uit dan voorheen. Het glanzend zwarte KURO-design past volgens de leverancier perfect in elk interieur, zonder dat de HDTV echt opvalt.

De nieuwe 64 mm diepe hd tv-modellen met aparte mediaontvanger erfden de functies van de nieuwe one-body Full HD KURO plasma-hdtv’s. Met hun goede zwartniveaus en hoog contrast zijn de twee reeksen ideaal voor een privéhomecinema, een huiskamer of een professionele omgeving.

De consument kan voortaan genieten van een geavanceerde Optimum AV-modus voor een intelligente en automatische beeldregeling en dat is ideaal wanneer de content en kijkomstandigheden vaak veranderen. Sommige gebruikers zijn heel gevoelig voor beeldzuiverheid. Met de nieuwe PURE AV-selectiemodus worden beelden niet meer verwerkt en verbeterd, maar zo waarheidsgetrouw mogelijk weergegeven.

Zwart niveau
Kunstenaars vertrekken van een wit doek, televisies beginnen met zwart. Hoe dieper het zwart, hoe meer detail, hoe groter het contrast en hoe meer kleuren de televisie kan gebruiken. Alle KURO-modellen van 2008 geven de diepste zwartniveaus en de meest levendige kleuren weer, met een zeer hoog contrastniveau als resultaat. De rijkere, meer realistische kleuren staan garant voor een nog betere entertainmentervaring. De beelden zijn helder en cherp, terwijl bewegende beelden aan energie en kracht winnen.

Intelligentie
KURO’s herkennen licht, onderscheiden dag van nacht en analyseren inhoud op het scherm in real time. Beide monitoren en plasma-tv’s met aparte mediaontvanger hebben een AV Optimum Mode met optische lichtsensor. Dit betekent dat de beeldinstellingen automatisch worden geregeld afhankelijk van de lichtomstandigheden in de kamer en het beeld op het scherm, wat leidt tot de ultieme kijkervaring. Bovendien wordt het geluid afgestemd op het bekeken programma. De plasma-hdtv’s worden geleverd met een extra kleurensensor die de kleurkarakteristieken van omgevingslicht meet en kijkers zo een optimaal kijkgevoel geeft.

Integratie van tuners
Naast een ingebouwde analoge tuner zijn de KRP-500A en KRP-600A ook nog voorzien van een digitale terrestrische (DVB-T) tuner en digitale satelliet (DVB-S/DVB-S2) tuner. Beide KURO-modellen voldoen aan de minimale EICTA-vereisten “HD TV 1080p”, ondersteunen MPEG-4 high definition decoding (*) en beschikken over twee geïntegreerde common interface slots.
De KRP-500A and KRP-600A zijn Digital Living Network Alliance (DLNA) gecertificeerd. Dit betekent dat ze gemakkelijk te integreren zijn in een home of local area network en content afspelen van een of meer aangesloten mediaservers. Deze mediacontent kan rechtstreeks worden opgevraagd via de Home Media Gallery-functie van de plasma-tv, die mooi geïntegreerd is in een nieuwe, modern ogende Graphical User Interface (GUI). Deze intuïtieve en zelfverklarende interface bevat een aantal duidelijke opties. Zo bevat de Favourites-lijst alle favoriete kanalen van de gebruiker, en dit van elke geïntegreerde tv-tuner. Er kunnen zelfs externe bronnen worden toegevoegd. Via het Tools-menu krijg je met één toets toegang tot de meest gebruikte functies, en dit voor de op dat moment actieve bron.
(*) De huidige dekking van “high definition” digitale tv-uitzenddiensten hangt af van bijkomende lokale/dienstgebonden parameters die ”“ tot op vandaag ”“ in vele regio’s nog steeds niet klaar zijn. Daarom koppelt Pioneer de “high definition” digitale tv-mogelijkheid aan regio’s/diensten die opgenomen zijn op de relevante productpagina’s van Pioneers website of beschikbaar zijn via de lokale Pioneer Service Contact.

Design
De minimalistische, glanzend zwarte schuine rand geeft KURO plasma-tv’s een gestroomlijnde en no-nonsenselook. Het fraaie design verhoogt het kijkcomfort en vestigt alle aandacht op de content. De KRP-500A en KRP-600A worden ook geleverd met een mediaontvanger, die met slechts één kabel aan het scherm wordt aangesloten. Dit maakt een vlotte connectiviteit en flexibel kabelbeheer mogelijk. Omdat er geen veelvoud aan kabels meer achteraan uit de plasma-tv komt, zijn deze modellen ideaal om op te hangen.
De aparte mediaontvanger en monitoren worden aangevuld met een gebruiksvriendelijke aluminium afstandbediening. Deze is voorzien van een intuïtief design, en de belangrijkste toetsen lichten op zodat ze beter te zien zijn in donkere kamers. Bij de KRP-500M en KRP-600M monitoren beschikt de afstandsbediening ook nog eens over een leerfunctie zodat hij andere afstandsbedieningen kan vervangen.

Connectiviteit
Alle 64 mm modellen bieden veel opties wat aansluitingen betreft. De modellen met aparte mediaontvanger hebben 4 HDMI-ingangen, wat een snelle en vlotte aansluiting op andere bronnen mogelijk maakt. Via een geïntegreerde KURO LINK-functie kan de gebruiker aangesloten, compatibele apparaten bedienen met de nieuwe afstandsbediening van de plasma-hd tv.
De vele extra opties en functies maken de monitoren heel veelzijdig. IP control maakt bediening via een pc of andere controller via een netwerk mogelijk, terwijl de webserverfunctie gebruikers toegang en controle geeft via een afgelegen pc-webbrowser.

Specificaties
De monitoren en plasma-tv’s met aparte mediaontvanger delen de volgende functies:

• Ultrazwarte 50 inch en 60 inch ‘HD ready 1080p’-panelen
• Dun paneel van 64 mm (dunste deel: 60-inch: 41 mm, 50-inch 39 mm)
• Nieuwe vooringestelde aluminium afstandsbediening
• Verbeterde Optimum Mode
• PURE AV-modus
• KURO LINK

KRP-500A
schermgrootte (Diagonaal): 127 cm (50 inch)
Resolutie: 1920 x 1080p
Digitale tuner: SD/HD terrestrisch en satelliet
Beschikbaarheid: oktober

KRP-600A
schermgrootte (Diagonaal): 152 cm (60 inch)
Resolutie: 1920 x 1080p
Digitale tuner: SD/HD terrestrisch en satelliet
Beschikbaarheid: september

KRP-500M
schermgrootte (Diagonaal): 127 cm (50 inch)
Resolutie: 1920 x 1080p
Beschikbaarheid: oktober

KRP-600M
schermgrootte (Diagonaal): 152 cm (60 inch)
Resolutie: 1920 x 1080p
Beschikbaarheid: augustus
De KRP-600M is verkrijgbaar vanaf augustus, de KRP-600A volgt in september. De KRP-500A en KRP-500M liggen vanaf oktober in de rekken. Een stijlvolle, bijpassende optionele sokkel, een muursteun en elegante zijluidsprekers zullen ook verkrijgbaar zijn.

Bron: Pioneer


Pioneer KRP-500A prijs vergelijking

Pioneer KRP-600A prijs vergelijking