CookiesLaCie CloudBox

6 november 2012 14:03 door Hans Wind

LaCie CloudBoxMet de LaCie CloudBox introduceert dit bedrijf een nieuwe netwerkopslagoplossing die het gehele gezin met zijn muziek-, film- en fotobestanden verbindt. Met de CloudBox zijn bestanden op één plaats op te slaan, zodat ieder gezinslid ze makkelijk kan delen met vrienden of familie. Iedereen heeft toegang tot zijn of haar bestanden, op welke plek en via welk apparaat dan ook.

Het gebruiksklaar maken van de LaCie CloudBox is volgens de fabrikant een fluitje van een cent dankzij het installatieproces dat uit slechts twee stappen bestaat. Steek de stekker van de LaCie CloudBox in een stopcontact en verbind de ethernetkabel met een router. De LaCie CloudBox doet verder alles zelf, software installeren is niet nodig. Binnen enkele minuten verschijnt de LaCie CloudBox als aangesloten apparaat op de Mac of PC.
LaCie CloudBox achterkantDeel bestanden

Met de LaCie CloudBox worden alle bestanden op één plaats opgeslagen, zodat ze eenvoudig toegankelijk en te delen zijn. Dankzij de UPnP-mogelijkheden van de CloudBox kunnen gebruikers films streamen naar een Xbox 360, iPad, internet-tv of elke andere op het netwerk aangesloten computer.

Dochterlief heeft vanuit haar kamer met de MyNAS-app toegang tot de dubstep-muziekcollectie van haar broer. Als haar broer haar vervolgens toegang tot die muziekmap verleent, kan ze de bestanden direct vanaf haar desktop of smartphone afspelen.

Moeder kan haar fotoalbums delen met familie en vrienden via een veilige downloadlink. Ze hoeft zich geen zorgen te maken over haar privacy of beperkte bestandsgroottes. Ze beheert al haar bestanden zelf. Bovendien kunnen ouders privémappen aanmaken om zakelijke bestanden en belastingformulieren tegen nieuwsgierige blikken te beschermen.

Bestanden zijn veilig – thuis èn onderweg

De LaCie CloudBox heeft veel meer te bieden dan alleen een thuisnetwerk. Hij kan automatisch back-ups maken van meerdere computers in huis. De meegeleverde back-upsoftware voor pc en Mac zorgt ervoor dat alle films, muziekcollecties en familiefoto’s geback-upt worden voor het geval een laptop, mobiele telefoon of tablet crasht of kwijtraakt. En voor families die altijd buiten de deur zijn, is de LaCie CloudBox hét middel om via elke op het netwerk aangesloten smartphone, tablet of laptop toegang tot bestanden te krijgen. Niemand hoeft zich vóór vertrek nog af te vragen of de nieuwste muziekdownloads al gesynchroniseerd zijn, want je hebt altijd en overal toegang tot alle bestanden.

LaCie CloudBox prijs en beschikbaarheid

De LaCie CloudBox, design by Neil Poulton, is met een capaciteit van 1 TB, 2 TB en 3 TB verkrijgbaar via de LaCie Online Store en bij LaCie-resellers vanaf 159,90 euro, inclusief btw.

Bron: LaCie