CookiesLaCie LaCinema Mini HD introductie

7 januari 2010 11:04 door Hans Wind

LaCie LaCinema Mini HD introductieLaCie lanceert de LaCinema Mini HD, een alles-in-één WiFi High-Definition mediacenter. Met zijn ongelooflijk compacte formaat en stijlvolle design heeft het mediacenter veel te bieden. De LaCinema Mini HD maakt films in HDTV kwaliteit en foto’s- en muziekcollecties beschikbaar op een HD TV in een volledige 1080p-resolutie.

LaCinema Mini HD verenigt de computer- en de entertainmentwereld in full HD-kwaliteit. De LaCinema Mini HD omvat ingebouwde functionaliteit voor een 802.11n WiFi-verbinding met hoge snelheid. Daarnaast heeft het mediacenter een draadloze DLNA®-mediaspeler en -server.

Data overbrengen naar de LaCinema Mini HD is makkelijk. Dit kan via de USB-verbinding met busvoeding voor maximale overdrachtsnelheden, of door de drive te verbinden met een thuisnetwerk. Gebruikers kunnen bestanden eenvoudig draadloos laden vanaf hun computer of via een Ethernet-verbinding.

“De nieuwe LaCinema Mini HD is een uiterst compleet mediacenter dat een grote opslagcapaciteit combineert met een compact design en een naadloze store-and-play-functie”, zegt Salem Tirane, Digital Home Product Manager bij LaCie. “Gebruikers profiteren van de uitgebreide uitwisselbaarheid van HD-videostandaarden en de handige ingebouwde functionaliteit voor draadloze N-streaming.”

Om films af te spelen, hoeven gebruikers alleen de bijgeleverde HDMI-videokabel aan te sluiten en het draadloos netwerk te selecteren. De drive is onmiddellijk klaar om bestanden te openen, die opgeslagen zijn op de interne harde schijf, een verbonden USB-drive of NAS (Network-Attached Storage), een pc of Mac.

LaCinema Mini HD speelt full HD 1080p-films op tv af met constante kwaliteit en maakt alle film- of muziekbestanden onmiddellijk toegankelijk. Dankzij het uitgebreide aantal codecs dat het apparaat ondersteunt, kan de LaCinema Mini HD MKV-, AVC-, DivX- en meer bestandformaten probleemloos afspelen op elke tv. Het is zelfs mogelijk om albumcovers en artiesten weer te geven en om diashows te maken bij muziek.

Met zijn nieuwe minimalistische design van Neil Poulton vormt de LaCinema Mini HD de ultieme combinatie van kunst, eenvoud en technologie. Daardoor past het stijlvolle apparaat perfect bij elke tv-opstelling. Aangezien hij makkelijk mee te nemen is, kunnen gebruikers volledige digitale bibliotheken op de LaCinema Mini HD overal afspelen – of ze nu bij een vriend thuis, op vakantie of op een feest zijn.

LaCinema Mini HD prijs en beschikbaarheid
De LaCinema Mini HD is verkrijgbaar via de LaCie Online Store, LaCie Resellers+, LaCie Corner en LaCie Storage Partners voor een adviesprijs vanaf 279 euro (inclusief btw)

Bron: LaCie


LaCie LaCinema Mini HD prijs vergelijking