CookiesLaCie Network Space 2 introductie

4 november 2009 10:51 door Hans Wind

LaCie Network Space 2 introductieDe nieuwe LaCie Network Space 2 is een netwerkopslagoplossing (NAS) en mediaserver. Het apparaat combineert de eigenschappen van een volledig uitgeruste NAS-oplossing met opties om alle functies zelf te beheren.

De LaCie Network Space 2 is ontworpen met het gebruiksgemak van een traditionele USB-harde schijf in het achterhoofd. Met de geavanceerde LaCie Network Assistant kunnen gebruikers na slechts een paar drukken op de knop direct aan de slag. De LaCie Network Assistant ondersteunt gebruikers bij het beheer van hun productvoorkeuren met behulp van nieuwe dashboardfunctionaliteit. Het dashboard is te personaliseren met verschillende handige widgets die toegang bieden tot netwerk- en schijfinformatie. Daarnaast kunnen gebruikers er accounts mee beheren en de schijfcapaciteit controleren.

Met de LaCie Network Space 2 zijn foto’s, muziek en video’s eenvoudig te streamen naar computers die zijn aangesloten op het lokale netwerk, of naar een voor UPnP/DLNA geschikt apparaat, zoals de PlayStation®3 of Xbox® 360. De oplossing omvat ook iTunes®-serversoftware. Hiermee is muziek op de LaCie Network Space 2 direct af te spelen via de iTunes-interface van een Mac of pc. Met Download Machine kunnen gebruikers meerdere torrent-downloads uitvoeren, zelfs wanneer de computer uit staat.

De LaCie Network Space 2 kan via een ethernetverbinding snelheden bereiken tot 65 MB/s. Het apparaat is ook te gebruiken als een externe USB-harde schijf door deze direct met de computer te verbinden. Zo hebben gebruikers bestandstoegang en kunnen ze de data verplaatsen of kopiëren zonder een netwerk te gebruiken.

Via de externe USB 2.0-poort aan de voorkant van het toestel kunnen gebruikers een USB flashdrive, een externe harde schijf of een digitale camera aansluiten om automatisch bestanden te importeren zonder hulp van een computer die aan staat.

De LaCie Network Space 2 bevat een energiebeheer-widget waarmee gebruikers het licht van de schijf kunnen regelen. Ook omvat de widget een Eco Management-functie die de schijf minder stroom laat verbruiken in geplande intervallen en wanneer de schijf niet actief is. De LaCie Network Space 2 is vanuit slaapstand op te starten met behulp van zijn Wake-on-LAN-functie. Hiermee is het een doeltreffende en milieuvriendelijke mediaserver voor thuisgebruik.

“De LaCie Network Space 2 is een gebruiksvriendelijke, geavanceerde oplossing voor consumenten die hun mediabestanden willen delen en opslaan vanaf verschillende locaties in huis”, zegt Patrick Salin, Digital Home Business Unit Manager bij LaCie. “Met de nieuwe dashboardfunctie hebben gebruikers in een handomdraai alle netwerkopslagfuncties tot hun beschikking. Daarnaast laat deze oplossing zien dat we continu bezig zijn met het verbeteren van de opslagervaring van onze klanten.”

De compacte LaCie Network Space 2, door Neil Poulton exclusief ontworpen voor LaCie, heeft een modieuze, spiegelende afwerking met een mooie, blauwe led-strip aan de onderzijde, die een blauwe gloed afgeeft.

LaCie Network Space 2 prijs en beschikbaarheid
De LaCie Network Space 2 met een capaciteit van 1 TB is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van 159 euro (inclusief btw).
Voor een actuele prijsvergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: LaCie