CookiesLaCie rikiki compacte 640GB harde schijf

16 december 2009 10:51 door Hans Wind

LaCie rikiki compacte 640GB harde schijfDe nieuwe metalen LaCie rikiki is een compacte 2,5-inch harde schijf met afmetingen van slechts 109,7 x 75 x 13,4 millimeter. Ondanks dat kleine formaat biedt de rikiki tot 640 GB aan mediaopslag, die probleemloos in broekzak of tas mee te nemen is.

Met een robuuste aluminium behuizing vormt de LaCie rikiki (wat in het Frans ‘heel klein’ betekent) een stijlvolle oplossing die opgeslagen media beschermt tegen alledaagse ongelukjes en ongewenste vingerafdrukken. Dankzij het lichtgewicht ontwerp is dit de perfecte reisgenoot waarmee de digitale wereld van de gebruiker altijd binnen handbereik is.

“Tegenwoordig willen we allemaal meer uit onze elektronica halen, maar dan wel met het kleinst mogelijke formaat en tegen een concurrerende prijs”, zegt Anne-Sophie Marchand, manager Consumentenproducten bij LaCie. “Met de LaCie rikiki zijn we hierin geslaagd. Krachtige prestaties en een grote capaciteit passen nu in een handpalm, en dat voor minder dan 100 euro.”

Door gebruik te maken van de veelzijdige USB 2.0-interface, is de LaCie rikiki direct te gebruiken in combinatie met een pc of Mac. Gebruikers sluiten de harde schijf eenvoudigweg aan en kunnen direct hun favoriete media opslaan en delen met een fikse snelheid. De LaCie rikiki bevat ook USB Boost-software, waarmee snelheden tot 33 procent te verhogen zijn (alleen voor Windows®).

LaCie levert de rikiki daarnaast met een vereenvoudigde softwaresuite voor snelle installatie en gebruiksvriendelijk back-upbeheer. Hiermee is de volledige configuratie met slechts enkele muisklikken uit te voeren. De LaCie rikiki is dè alles-in-eenoplossing voor mobiele opslag van bijvoorbeel HD film en video materiaal.

LaCie rikiki prijs en beschikbaarheid
De LaCie rikiki is verkrijgbaar met capaciteiten van 250 GB, 500 GB en 640 GB in de LaCie Online Store, bij LaCie Resellers+ en in de LaCie Corner voor een adviesprijs van 79 euro voor de 250 GB-versie, 119 euro voor de 500 GB-versie en 149 euro voor die met 640 GB (genoemde prijzen incl. btw).

Bron: LaCie


LaCie rikiki 650GB prijs vergelijking