CookiesLaCie Rugged eSATA harddisk introductie

12 februari 2010 13:21 door Hans Wind

LaCie Rugged eSATA harddisk introductieDe LaCie Rugged eSATA is volgens de levernacier de eerste externe harde schrijf op de markt met een Power eSATA-interface. De Rugged eSATA harddisk heeft een grote opslagcapaciteit en is voordeliger dan eSATA SSD-oplossingen. Bovendien is het een van de weinige draagbare eSATA-oplossingen met stroomvoorziening via een USB-aansluiting die er momenteel op de markt zijn.

De LaCie Rugged eSATA krijgt stroom via een USB-eSATA-combinatiepoort en biedt razendsnelle dataoverdracht tot wel 90 MB/s in een draagbaar formaat. Dergelijke snelheden maken de externe harde schijf bijzonder geschikt voor opslag van bijvoorbeeeld HD video materiaal. De gecombineerde USB-eSATA-interface, oftewel Power eSATA, heeft een iets andere aansluiting dan eSATA. De nieuwste laptopmodellen hebben vaak een dergelijke aansluiting. De schijf is ook uitwisselbaar met eSATA-standaardpoorten wanneer de meegeleverde USB-voedingskabel wordt gebruikt.

LaCie heeft de LaCie Rugged eSATA uitgerust met de bekende Rugged-behuizing, ontworpen door Neil Poulton. Dit is een krasbestendige aluminium behuizing met interne schokdempers en een schokbestendige rubberen stootrand. Dit beschermt mediabestanden beter tegen dagelijkse ongelukjes.

“We zijn erg verheugd dat we krachtige eSATA-technologie hebben ge├»ntegreerd in onze populaire Rugged mobiele harde schijf”, zegt Anne-Sophie Marchand, manager consumentenproducten bij LaCie. “Met deze oplossing beschikken klanten die veel onderweg zijn over verbluffende overdrachtsnelheden. Ander pluspunt is dat de harde schijf uitwisselbaar is met standaard eSATA- en USB 2.0-aansluitingen.”

LaCie Rugged eSATA prijs en beschikbaarheid
De LaCie Rugged eSATA met een capaciteit van 500 GB is vanaf nu voor een adviesprijs van 149,00 euro (inclusief BTW).
Voor een actuele Rugged eSATA prijs vergelijking kunt u een kijkje nemen bij Kieskeurig

Bron: LaCie