CookiesLeap Motion controller biedt touch bediening zonder aanraken

21 mei 2013 08:29 door Hans Wind

Leap Motion controller biedt touch bediening zonder aanrakenDe Leap Motion controller maakt multi-touch bediening mogelijk zonder aanraken van het scherm. Touch schermen zijn nog steeds erg duur en het idee van Leap Motion is dat bediening door middel van hand- en vingerbewegingen vóór in plaats van op het scherm een goedkope en effectieve bedieningsmethode kan vormen.

Zelf hebben we de Leap Motion technologie nog niet kunnen uittesten maar het principe is gebaseerd op een externe controller die op de PC of Mac aangesloten wordt via USB. Deze controller, met een introductieprijs van 79 US dollar, registreert vervolgens nauwkeurig de vinger en handbewegingen en geeft deze door aan de PC.

In Windows 7 of 8 werkt bediening via de Leap Motion controller op dezelfde manier als multi-touch bediening waardoor bestaande Windows 7 en 8 toepassingen met de Leap Motion Controller zouden moeten werken. Aan de bediening voor Mac OS X wordt momenteel nog gewerkt. Er is een beta versie voor OS X.

Leap Motion controllerEr zijn natuurlijk hele verhalen te schrijven over deze techniek, die we deels al tegenkomen in een aantal moderne HD TV’s, maar de filmpjes van Leap Time onder dit artikel maken de techniek waarschijnlijk al snel duidelijk.

Leap Motion Controller prijs en beschikbaarheid

De Leap Motion Controller zal op 22 Juli in de VS beschikbaar komen maar klanten kunnen daar nu al een order plaatsen. Wanneer de controller binnen 30 dagen niet bevalt, betaalt Leap Motion het volledige aankoopbedrag terug.

De Leap Motion Controller wordt geleverd met 2 USB kabels en gratis toegang tot de Leap Motion App store. Zoals gezegd is de prijs in de VS 79 dollar. Het is niet bekend wanneer het apparaat in Nederland op de markt komt.