CookiesLeica M en andere Leica annonceringen op Photokina

18 september 2012 08:17 door Hans Wind

Leica M en andere Leica annonceringen op PhotokinaDe Leica M is de eerste camera van dit merk met een nieuw ontwikkelde CMOS image sensor en additionele mogelijkheden zoals Live View en Full HD video opnamen. Daarmee is dit het meest veelzijdige model binnen de serie Leica meetzoeker camera’s. De Leica M camera combineert digitale technologie met een meetzoeker technologie, die constant verbeterd is door de jaren heen. Daarnaast is de camera compatibel met de Leica R objectieven. Een aantal nieuwe eigenschappen zijn onder andere: de Leica Max CMOS image sensor (24 MP, 35 mm), Live View, Pixel Peeking Focus, Corning Gorilla Glass LCD scherm, 1080p Full HD video opname met 24bps, twee additionele focus methodes en een nieuwe focus knop.

Vanaf nu zullen Leica M en S modellen overigens geen nummer meer hebben als onderdeel van de benaming.

Leica M-E

Samen met de nieuwe Leica M en de Leica M Monochrom – ‘s werelds eerste digitale zwart/wit camera in 35mm format- biedt de Leica M serie nu drie meetzoeker camera’s. De Leica M-E staat voor de essentie van meetzoeker fotografie. Met alle essentiële functies voor het gebruik in de fotografische toepassing, is dit de basiscamera voor iedereen die de fascinatie voor meetzoeker fotografie wil ervaren.
Leica M achterkantLeica S

De Leica S is de nieuwe camera in het Leica S-Systeem portfolio en biedt een verdere verbetering in beeldkwaliteit en sensor gevoeligheid, anticiperende autofocus, hogere verwerkingssnelheid en verbeterde bediening. Vele additionele en nieuwe camera features, zoals een nieuwe image sensor, grijskaart optie in de witbalans, verdubbeld buffergeheugen van 2GB, een snellere autofocus en een GPS module, dragen bij aan een nog snellere en zekere professionele fotografische workflow.

Naast de nieuwe camera body, zijn er ook drie nieuwe objectieven toegevoegd aan het S-Systeem, waardoor de mogelijkheden van het systeem enorm uitgebreid zijn: de Leica Super-Elmar-S 24 mm F/3.5 ASPH super-wide , de Leica Vario-Elmar-S 30-90 mm F/3.5-5.6 ASPH en de Leica TS-APO-Elmar-S 120 mm F/5.6 ASPH tilt/shift objectief.

Leica D-LUX 6

De Leica D-Lux 6 is het nieuwste model in het Leica D-Lux assortiment. De camera combineert een lichtsterk nieuw objectief (Leica DC-Vario-Summilux 4.7-17.7 mm F/1.4-2.3 ASPH) met een nieuw ontwikkelde 12 Megapixel 1.7 inch CMOS image sensor met groter ISO bereik.

Het zoombereik van 24-90 mm maakt de camera veelzijdig, zowel voor macro shots, groothoek architectuur- of landschapsfotografie, fotojournalistiek en portretten. De Leica D-Lux 6 is uitgevoerd met een uitgebreide range aan functies, zoals een automatische mode, handmatige instellingen en Full HD video opnamen. Optionele accessoires, zoals een nieuwe EV (elektronische viewfinder), bieden nog meer creatieve vrijheid. Al deze aspecten, inclusief de intuïtieve bediening maken de klassieke, elegante en stijlvolle Leica D-Lux 6 de ideale partner voor het vastleggen van opnamen van voortreffelijke kwaliteit. Adobe Lightroom 4 wordt als extra service, via download, gratis bijgeleverd.

Leica V-LUX 4

De Leica V-Lux 4 combineert een kwaliteitsobjectief, uitstekende beeldkwaliteit en hoge snelheid in een compact formaat. Een groot aantal video mogelijkheden en een ruim scala aan functies maken dit een all-round camera. Dankzij de veelzijdigheid en een significant lager gewicht, is dit een aantrekkelijk alternatief voor vergelijkbare SLR systemen. De Leica V-Lux 4 heeft een nieuw ontworpen Leica DC Vario-Elmarit 4.5–108 mm F/2.8 ASPH. 24 super-telefoto zoomobjectief met ultra groot bereik gelijk aan 25–600 mm in 35 mm formaat. Dit flexibele objectief maakt de nieuwe Leica V-Lux 4 ideaal voor landschaps-, architectuur-, sport-, reis-, portret- en wildlife fotografie. De constante maximale diafragma van F/2.8 over het gehele zoombereik, het maximale ISO bereik van 6400 en een nieuwe 12-megapixel CMOS image sensor maken het mogelijk om scherpe opnamen te maken op grote afstand, zelfs onder minder goede lichtomstandigheden.

Leica X2

Het ‘Leica à la carte’ programma biedt met de Leica X2 camera een keuze uit drie verschillende versies van de Leica X2 body. Naast de 2 standaardmodellen (zwart en zilver), is de Leica X2 nu ook beschikbaar in een exclusieve, gekleurde titanium, geanodiseerd finish. Daarnaast kan er gekozen worden uit 10 kleuren en verschillende texturen voor de leren bekleding en draagriem. Ook kan er een inscriptie gemaakt worden, waardoor elke Leica X2 à la carte een persoonlijk karakter krijgt.

Leica presenteert ook de Leica X2 »Edition Paul Smith«. Paul Smith, een wereldberoemde, internationale modeontwerper en entrepreneur, is het creatieve brein achter het ontwerp. Paul Smith wordt gezien als een van Engelands meest succesvolle designers en is beroemd vanwege de felle en levendige kleuren in zijn collecties. De Leica X2 »Edition Paul Smith« is een bijzondere camera die de digitale technologie van de X2 combineert met extravagante styling vanuit de ‘world of fashion’. Deze speciale limited edition bestaat slechts uit 1500 exemplaren wereldwijd en is daardoor een collectors item voor zowel Leica connaisseurs als liefhebbers van exclusieve lifestyle producten.

Prijs en beschikbaarheid

Deze informatie is op dit moment helaas nog niet beschikbaar. Zodra we hierover beschikken zullen we die hier plaatsen.

Bron: LEICA via Transcontinenta