CookiesLG 15 inch OLED HDTV introductie

14 september 2009 13:36 door Hans Wind

LG 15 inch OLED HDTV introductieLG presenteerde een 15-inch OLED-TV op de Internationale Funkausstellung Berlin 2009 (IFA). Hiermee is LG naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat een dergelijk soort HDTV van dit formaat presenteert en die gelanceerd wordt op de consumentenmarkt.

“Onze 15-inch OLED-TV is geen prototype. Het is een tv die klaar is voor commerciële productie en later dit jaar op de Koreaanse markt komt”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “We hebben bijzonder goed gelet op de wensen van onze klanten. Op basis van onze recente marktanalyse denken we dat de wereld klaar is voor de OLED-TV. Daarnaast hebben we plannen om in de nabije toekomst een 40-inch OLED-TV te introduceren.”

De nieuwe tv is ontwikkeld volgens de LG-filosofie: het combineren van slimme technologie met stijlvol design. Het beeldscherm is uiterst slank en staat garant voor een ongeëvenaarde beeldkwaliteit die enkel en alleen een OLED-TV kan bieden. Het design van de tv is afgeleid van de huidige grotere LG-beeldschermen, wat geavanceerde technologie biedt in een minimalistische behuizing.

OLED is dé nieuwste beeldschermtechnologie in markt. OLED-schermen zijn slanker en geven scherpere beelden dan LCD-TV’s. Daarbij hebben OLED-TV’s geen backlight nodig, wat ze energiezuiniger maakt. Bij de productie van zijn eerste OLED-TV heeft LG nauw samengewerkt met LG Display, de divisie die LG voorziet van OLED- en LCD-beeldschermen voor zijn tv’s, mobiele telefoons en andere producten.

De eerste LG OLED-TV staat vóór het einde van dit jaar in de Koreaanse winkels en zal vervolgens verkrijgbaar zijn in andere landen wereldwijd.

Voor zover ons nu bekend heeft de nieuwe 15 inch OLED een HD ready resolutie van 720p.

Bron: LG

 
LG 15EL9500 prijs vergelijking