CookiesLG 3D LCD monitor introductie

20 december 2006 14:39 door Hans Wind

LG 3DDe nieuwe driedimensionale FLATRON M4200D LCD monitor van LG geeft een andere dimensie aan het begrip ‘kijkbeleving’. De 3D beelden zorgen voor een speciale ervaring. De nieuwe 42 inch LCD-monitor is het eerste beeldscherm dat gamers en kijkers onderdeel laat uitmaken van een virtuele reis of 3D reclame zonder een speciale 3D-bril te hoeven opzetten. Voor winkeliers zou de M4200D bijvoorbeeld dienst kunnen doen als een etalage gepresenteerd op een computerscherm: zo kunnen zij hun producten nog pakkender aan het publiek laten zien.

LG maakt het speciale effect mogelijk doordat de nieuwe 3D-monitoren voorzien zijn van LG’s volgende generatie technologie. Dankzij het gebruik van een lensvormig 3D-filter, past LG bij elk beeld 25 verschillende standpunten toe waardoor de beelden nauwelijks te onderscheiden zijn van de realiteit. Ideaal voor liefhebbers van onder andere games, die met de 3D-beelden volledig kunnen opgaan in het spel. Voor het optimale 3D-beeld met een dieptezicht van 50 cm en meer, bedraagt de ideale kijkafstand 3 tot 7 meter.


Naast het spelen van games is de LG M4200D monitor ook uitermate geschikt voor het weergeven van driedimensionale advertenties op druk bezochte plaatsen, zoals winkelcentra en luchthaventerminals. LG ontwikkelt de 3D-technologie verder door voor advertentie- en marketingtoepassingen, zodat bedrijven 3D-mogelijkheden kunnen toepassen in televisie en video. Hiermee kunnen zij hun eigen driedimensionale video’s en advertenties maken. Op langere termijn denkt LG zelfs aan 3D-uitzendingen via internet.

Prijs en beschikbaarheid van de 3D FLATRON M4200D
Het nieuwe scherm is vanaf mei 2007 in Europa verkrijgbaar. Het Europese model wordt uitgebracht onder de naam LG 3D FLATRON M4210D. De prijs van de M4200D zal circa 11.000 euro bedragen.

Over LG Electronics
LG Electronics is een van ’s werelds grootste producenten van consumentenelektronica en technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. Tachtig dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is ’s werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA handsets, air conditioners voor particulier gebruik, optical storage apparatuur, dvd-spelers en home theatre systems. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media en heeft een wereldwijde omzet van ruim 35 miljard dollar (geconsolideerd 45 miljard dollar).