CookiesNieuwe LG 4K Ultra HD HDR OLED TV-lijn

10 januari 2016 12:39 door Hans Wind

LG OLED TV G6 serieOp de CES beurs in Las Vegas heeft LG een nieuwe 4K Ultra HD HDR OLED TV-lijn laten zien. De nieuwe serie bestaat uit acht nieuwe OLED TV modellen met als top van de lijn de 77 inch en 65 inch LG G6 Signature OLED TV en de 65 inch en 55 inch E6 serie. Het 77 inch G6 model heeft de ‘2016 CES Best of Innovations Award’ ontvangen.

De LG G6 en E6 serie zijn de eerste modellen die zijn voorzien van het zogenaamde Picture-On-Glass design. Deze TV’s hebben een rand van slechts 2,57mm rond het scherm en zijn voorzien van doorzichtige glazen luidsprekers aan de voor- en achterkant. Dit ontwerp is mogelijk door het zeer dunne OLED scherm.

Volgens de fabrikant hebben alle 2016 LG OLED TV’s het Ultra HD Premium keurmerk van de UHD Alliance ontvangen. Er is onder andere getest op HDR (High Dynamic Range) kwaliteit, helderheid, zwartwaarden, kleurbereik en geluidskwaliteit. De nieuwe TV OLED lijn van LG ondersteunt HDR standaarden zoals HDR10 en Dolby Vision.

Volgens LG wordt de uitgebreide HDR kleurstandaard extra benadrukt door de OLED Pixel Dimming technologie. In tegenstelling tot LCD schermen kunnen OLED panelen elke pixel onafhankelijk regelen en zelfs volledig uitzetten.

Met een 10-bit kleurenpaneel en de rekenkracht om deze aan te drijven krijgen de LG OLED TV’s een kleurbereik van meer dan een miljard kleuren, waarbij 99 procent van het zogenaamde DCI-P3 kleurspectrum gedekt wordt. Dat brengt de kijkervaring dichter in de buurt van een bioscoop belevenis. Door de ondersteuning voor de BT.2020 kleurenstandaard, zijn de G6 en E6 modellen helemaal klaar voor de toekomst.

In samenwerking met Harman Kardon, is er een voorwaarts gericht luidsprekersysteem ontwikkeld voor helder en gedetailleerd geluid. Het speakersysteem beschikt over subwoofers in de standaard voor betere weergave van de lage tonen.

De nieuwe LG lijn wordt aangedreven door de nieuwste softwareversie van LG’s en dat is webOS 3.0.

Bron: LG