CookiesLG 4K OLED TV nu ook plat met HDR

26 augustus 2015 11:09 door Hans Wind

LG 55EF950V 4K OLED TV met HDROp de IFA beurs in Berlijn presenteert LG volgende week vier nieuwe OLED TV’s. Onder de nieuwe modellen zijn de 55 inch LG 55EF950V en de 65 inch LG 65EF950V en dat zijn de eerste platte 4K Ultra HD HDR (high dynamic range) OLED televisies.

Wat ons betreft is het een prima stap dat LG nu ook platte topmodellen gaat leveren en de koper de keuze geeft. Ook het aanbod van OLED TV’s met een gebogen scherm wordt uitgebreid met twee gebogen OLED TV’s: de Ultra HD 4K LG 55EG920V (55 inch) en de Full HD LG 55EG910V (55 inch). Beide modellen zijn zeer dun en wel 4,8 millimeter op het dunste punt. Met een uitgebreide OLED TV lijn in 2015, die wereldwijd bestaat uit negen modellen variërend in resolutie en soorten frames, versterkt LG zijn positie in deze markt.

De OLED-schermtechnologie produceert een perfecte zwart- en kleurweergave. OLED technologie is daarom volgens LG zeer geschikt voor het weergeven van HDR content. Het absolute zwart en zeer hoge contrast van OLED schermen zorgt ervoor dat de heldere HDR kleuren nog beter tot hun recht komen.
Vermeldenswaard is dat OLED schermen het uitgebreide HDR lichtspectrum ook op een lagere piek-helderheid kunnen weergeven. Het resultaat is een meer comfortabele kijkervaring. Bovendien bieden LG’s HDR OLED TV’s consumenten de mogelijkheid om zowel HDR-content via streaming als via externe bronnen te bekijken.

De LG Art Slim design filosofie ligt aan de basis van het bijna onzichtbare frame van de nieuwe LG OLED TV’s. Vooral bij de flinterdunne LG 55EG920V en LG 55EG910V valt dit op. Beide toestellen zijn dunner dan de meeste smartphones. De glanzende en transparante voet zorgt voor minder afleiding rondom het scherm. Met de keuze uit een curved of flat model past een OLED TV in iedere ruimte.

De nieuwe LG 4K OLED TV’s zijn uitgerust met webOS 2.0, LG’s meest recente Smart TV besturingssysteem. Daarnaast start de TV ook sneller op en gebruikers kunnen het Launch Bar menu’s naar wens personaliseren, waardoor ze sneller toegang hebben tot hun favoriete content. In samenwerking met audiospecialist Harman/Kardon werden nieuwe speakers ontwikkeld die de LG 4K OLED TV’s voorzien van geluid.

De nieuwe LG 4K Ultra HD OLED TV’s zullen in de loop van het vierde kwartaal van dit jaar beschikbaar zijn in de Benelux. De nieuwe line up is te zien op de LG-stand op IFA in hal 18 van de Berliner Messe (van 4 tot 9 september).

Bron: