CookiesLG komt met 55 inch OLED HD TV op CES

27 december 2011 17:17 door Hans Wind

LG komt met 55 inch OLED HD TV op CESVolgens een Internationaal persbericht van LG zal het bedrijf begin januari 2012 op de CES beurs in Las Vegas een 55 inch OLED HD TV tonen. Dat zou dan het grootste OLED scherm zijn.

OLED is al jaren een belofte maar het produceren van grotere schermen werd vertraagd door productieproblemen en zeer hoge prijzen. Daarnaast werden tot nu toe nogal wat vraagtekens gezet bij de levensduur van dergelijke OLED schermen.

LG stelt echter dat de fabrikant er in geslaagd is om het 55 inch scherm tegen een lager kostenniveau te kunnen produceren. Of dat echt significant is zullen we nog wel even moeten afwachten. Ook is nog niet bekend of het in dit geval gaat om een experimentele versie- of een productiemodel.

Volgens de fabrikant vertoont de 55 inch OLED HDTV een zeer hoge beeldkwaliteit en een ultrakorte responstijd in combinatie met een contrast ratio van meer dan 100.000:1 en een breder kleurenspectrum.

OLED (Organic Light Emitting Diodes) is een techniek waarbij elke beeldpixel individueel kan worden aangestuurd omdat de pixel zelf licht afgeeft. Dat in en uitschakelen van beeldpunten kan volgens LG zo’n 100o maal sneller dan we gewend zijn van de huidige LCD schermen met LED achtergrondverlichting. De OLED techniek maakt het ook mogelijk om het scherm super dun (5mm) uit te voeren.

Bij het LG OLED scherm liggen de gekleurde rode, groene en blauwe pixels in feite gestapeld boven elkaar waardoor een hogere scherpte kan worden gerealiseerd in combinatie met een goede kijkhoek. LG noemt deze techniek WOLED ( White OLED)

We houden u op de hoogte zodra we meer weten van dit scherm.

Bron: LG

Update 9-01-2012: De type aanduiding die LG zal gaan hanteren voor deze OLED TV is 55EM9600.