CookiesLG 55EA8800 Gallery OLED TV op IFA

2 september 2013 09:44 door Hans Wind

LG 55EA8800 Gallery OLED TV op IFADe LG 55EA8800 Gallery OLED TV zal op de IFA 2013 in Berlijn getoond worden. Dit model is een nieuwe toevoeging aan de LG OLED TV line-up. De TV beschikt over een mooi vormgegeven lijst waarin Canvas Speakers stijlvol zijn weggewerkt. De Gallery OLED TV is flinterdun en is ontworpen om aan de muur te worden bevestigd.

De LG 55EA8800 als “schilderij” aan de muur

Net als echte kunstwerken is het 55-inch beeldscherm van de Gallery OLED TV omkaderd met een fraai vormgegeven lijst. Slim verborgen in de lijst zit een 2.2 kanaals geluidssysteem met LG’s nieuwste Canvas Speakers. Dankzij de Canvas Speakers geeft de Gallery OLED TV een goed geluid en dat moet zorgen voor een betere kijkervaring.

Volgens de fabrikant hoef je voor het bezichtigen van de meesterwerken van kunstenaars als Vincent van Gogh en Paul Gauguin in het vervolg de deur niet meer uit, want via de Gallery Mode “waan je je bijna in een echt museum”. Deze functie zorgt ervoor dat je hoge-resolutie digitale afbeeldingen van schilderijen levensecht kunt bekijken op de Gallery OLED TV. Ook kan je via de Gallery Mode heel eenvoudig een slideshow van je favoriete foto’s laten zien.

De Gallery OLED TV kan worden aangesloten op een eigen geluidssysteem, waardoor de televisie ook zonder het frame aan de muur kan worden opgehangen.

Zeer hoog contrast

Het zeer hoge contrast van OLED tv’s wordt bereikt doordat de OLED pixels individueel verlicht worden. De reactiesnelheid is ook minimaal honderd keer sneller dan die van LED televisies. De OLED technologie van LG is gebaseerd op zogenaamde 4-Color Pixel technologie. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB).

LG 55EA8800 Gallery OLED TV prijs en beschikbaarheid

Bezoekers van de IFA hebben de kans om de Gallery OLED TV alvast in het echt te zien op de LG stand in hal 11.2.

Binnenkort zal LG bekendmaken wat de adviesprijs wordt en in welke landen de Gallery OLED TV te koop zal zijn.

Bron: LG