CookiesLG 55EA8809 Gallery OLED TV

23 september 2013 17:33 door Hans Wind

LG 55EA8809 Gallery OLED TVDe LG 55EA8809 Gallery OLED TV zal vanaf vrijdag in ons land te koop zijn en Nederland heeft daarbij primeur. Als eerste land in Europa is dan de LG 55EA8809 Gallery OLED TV te koop bij Media Markt en Saturn.

“Met speakers in de omlijsting van het ultradunne (4,3mm) OLED scherm combineert LG design en gebruiksgemak in haar ultieme vorm,” zegt Frans Hulshof, commercieel directeur LG Electronics Benelux. “Wij zijn dan ook ontzettend trots om dit meesterwerk als eerste in Nederland te mogen aanbieden.”

Flinterdun & haarscherp beeld

Eerder deze maand onthulde LG op de IFA 2013 in Berlijn al de Gallery OLED TV (model 55EA8809). Deze HD TV is een bijzondere toevoeging aan LG’s OLED TV line-up. Het nieuwe model beschikt over een soort schilderijlijst waarin een aantal luidsprekers in het canvas zijn weggewerkt. De LG 55EA8809 Gallery OLED TV is flinterdun en wordt aan de muur bevestigd: een ware eyecatcher voor in de huiskamer.

Canvas Speakers

Het 55-inch beeldscherm van de LG 55EA8809 Gallery OLED TV is omkaderd met een lijst. Slim verborgen in de lijst zit een 2.2 kanaals geluidssysteem van Harman Kardon dat 70W geluid produceert uit twee sets luidsprekers en twee woofer. Dankzij de Canvas Speakers geeft de Gallery OLED TV volgens de fabrikant een rijk en vol geluid. Via de ingebouwde Gallery Mode kun je hoge-resolutie digitale afbeeldingen van schilderijen bekijken op de Gallery OLED TV. Ook kan je via de Gallery Mode heel eenvoudig een slideshow van je favoriete foto’s laten zien.

De Gallery OLED TV kan worden aangesloten op een eigen geluidssysteem, waardoor de televisie ook zonder het frame aan de muur kan worden opgehangen.

Oneindig contrast

Het indrukwekkende contrast van LG’s OLED tv’s wordt bereikt doordat de OLED pixels individueel verlicht worden en de reactiesnelheid honderd keer hoger is dan die van LED televisies. De OLED technologie van LG beschikt over een 4-Color Pixel. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten de traditionele drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. De LG OLED pixels bestaan uit vier subpixels, terwijl concurrenten drie-kleuren subpixels (RGB) gebruiken. LG voegt een witte subpixel toe (WRGB).