CookiesLG 55EM9600 OLED HD TV

23 mei 2012 22:05 door Hans Wind

LG 55EM9600 OLED HD TVIn Monaco heeft LG de nieuwe televisies voor 2012 geïntroduceerd, waaronder de Cinema Screen Design televisies, de 84 inch UD 3D-tv en de LG 55EM9600 55 inch OLED HD TV. Het bedrijf luidt daarmee, naar eigen zeggen, een nieuw tijdperk in op het vlak van beeldkwaliteit en design.

UD staat in dit geval voor Ultra Definition. Dat is een resolutie van 3840 x 2160 beeldpunten en dit levert een 4x scherper beeld dan de huidige Full HD standaard. Deze technologie wordt ook wel aangeduid als 4K.

“LG heeft de ambitie om dé marktleider te worden in de opkomende OLED-markt. Daarom introduceren wij vandaag als eerste in Europa de OLED-tv en zorgen wij er zo voor dat mensen spontaan een link leggen tussen de OLED-tv en LG,” aldus Havis Kwon, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van LG Home Entertainment Company. “De OLED-tv van LG overtreft alle verwachtingen van hoe een tv hoort te zijn. Dit is hét ultieme scherm.”

De LG OLED-tv’s beschikken over de 4-Color Pixel- en Color Refiner-technologie die samen volgens de fabrikant consistente, natuurlijke en zuivere kleuren weergeven. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt LG’s 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren.Deze techniek staat bekend onder de naam WRGB technologie. De toevoeging van een vierde subpixel verhoogt de helderheid.

LG 55EM9600 zijkantDe Color Refiner verbetert de kleurconsistentie en -precisie, wat resulteert in beelden die levendig en natuurlijk zijn. Het scherm biedt een zeer goede kijkervaring, zonder vervorming of een verlies aan contrast, ongeacht het omgevingslicht of de kijkhoek.

De OLED televisie heeft een Dual Core processor en haalt een beeldkwaliteit die technisch gezien niet mogelijk is bij LCD-/LED beeldschermen. Het scherm biedt een hoge contrastratio en een zeer hoge beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat is meer dan 100 keer sneller dan bij traditionele beeldschermen, waardoor een zeer vloeiende weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren.

Design

LG’s OLED-tv is niet alleen een technologisch hoogstandje, de televisie is ook flinterdun en heeft een elegant design, doordat er geen lamp of extra backlight nodig is om beelden te produceren. De slecht 4mm dunne Paper Slim-tv is zeer licht, zodat deze vrijwel onopvallend aan de muur bevestigd kan worden. Dankzij het Cinema Screen Design is de rand van het scherm verkleind tot slechts 1 mm, waardoor ook 3D beelden nog beter tot hun recht komen.

Dankzij 3D Depth Control kunnen gebruikers zelf de diepte van het 3D effect aanpassen. Door de 2D-naar-3D converter kan alle 2D-content in 3D beeld worden omgezet met een eenvoudige druk op de knop. Via de Smart TV-functie van het toestel heb je toegang tot meer dan 1.200 apps. Dit omvat ook LG’s 3D World, dat een overvloed aan indrukwekkende 3D programma’s biedt. De televisie kan door Smart Share Plus gemakkelijk worden verbonden met andere apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets.

LG 55EM9600 prijs en beschikbaarheid

De LG 55EM9600 OLED-tv zal in eerste instantie in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. Prijzen zijn nog steeds niet bekendgemaakt. In de tweede helft van het jaar zal de productie en verkoop worden uitgebreid.

De UD 3D televisies zullen in het laatste kwartaal van 2012 verkrijgbaar zijn in een select aantal Europese landen. Ook daarvan zijn geen prijzen gepubliceerd.

Bron: LG

Update: De LG 55EM9600 OLED-tv heeft een andere naam gekregen en wordt nu aangeduid als LG 55EM970V