CookiesLG 55EM970V OLED TV is flinterdun

28 september 2012 19:05 door Hans Wind

LG 55EM970V OLED TV is flinterdunDe LG 55EM970V 55 inch OLED HD TV betekent volgens LG een nieuw tijdperk in op het vlak van beeldkwaliteit en ontwerp. Opvallend is wel dat LG in haar eigen persberichten aanvankelijk deze TV de typeaanduiding 55EM9600 gaf. Bijzonder dus dat een TV nog voordat hij op de markt komt al een andere naam krijgt.

Om het nog wat ingewikkelder te maken: de LG 55EM970V wordt de OLED TV die geleverd wordt met een voet en daarnaast zal LG dezelfde TV gaan leveren als 55EM975V met een zogenaamde connection box. Dat laatste model zal alleen geschikt zijn voor wandmontage.

De OLED-tv’s van LG beschikt over de 4-Color Pixel- en Color Refiner-technologie die in combinatie, volgens de fabrikant consistente, natuurlijke en zuivere kleuren weergeven. Naast de standaard kleuren rood, groen en blauw maakt LG’s 4-Color Pixel-technologie gebruik van een witte subpixel om de kleurweergave te optimaliseren.Deze techniek staat ook wel bekend onder de naam
WRGB of WOLED technologie. De toevoeging van een vierde subpixel zou de helderheid moeten verhogen.

De zogenaamde Color Refiner verbetert volgens LG de kleurconsistentie en -precisie, wat moet resulteren in beelden die levendig en natuurlijk zijn. Het scherm biedt een zeer fraai beeld, zonder vervorming of een verlies aan contrast, ongeacht het omgevingslicht of de kijkhoek.

De nieuwe OLED televisie heeft een Dual Core processor en haalt een niveau in beeldkwaliteit dat technisch gezien niet mogelijk is bij LCD-LED of Plasma beeldschermen. Het scherm biedt een extreem hoge contrastratio en een zeer hoge beeldverversingssnelheid van 0,02 ms. Dat refreshrate is meer dan 100 keer sneller dan bij gangbare beeldschermen, waardoor een zeer vloeiende weergave ontstaat van snelle bewegingen zonder doorlopende kleuren of naijlen.

Ontwerp van de LG 55EM970V

De 55EM970V is niet alleen technologisch de moeite waard, de televisie is ook flinterdun doordat er geen achtergrondverlichting nodig is om beelden te produceren. Deze 4mm dunne Paper Slim-tv is zeer licht, zodat deze vrijwel onopvallend aan de muur bevestigd kan worden (de LG 55EM975V). Dankzij het LG Cinema Screen Design is de rand van het scherm verkleind tot 1 mm, waardoor ook 3D beelden nog beter tot hun recht komen.

Met behulp van 3D Depth Control kunnen gebruikers zelf de diepte van het 3D effect wijzigen. Door de 2D-naar-3D converter kan alle 2D-content met een eenvoudige druk op de knop in 3D beeld worden omgezet. Via de Smart TV-functie van het toestel krijgt men toegang tot meer dan 1.200 apps. Daarbij hoort ook LG’s 3D World, dat een overvloed aan 3D programma’s biedt. De televisie kan door Smart Share Plus gemakkelijk worden verbonden met andere apparaten, zoals laptops, smartphones en tablets.

LG 55EM970V en 55EM975V prijs en beschikbaarheid

De LG 55EM970V en 55EM975V OLED-tv zal tegen het einde van het jaar in beperkte hoeveelheden verkrijgbaar zijn in een beperkt aantal Europese landen.