CookiesLG annonceert Vista LCD monitorlijn

22 januari 2007 11:08 door Hans Wind

LG Vista monitorTV kijken op de PC of mediacenter wordt snel populair. Vandaar dat we aandacht besteden aan de nieuwe LG Electronics Vista LCD-monitorlijn voor 2007. Deze nieuwe breedbeeldmonitoren zijn ‘Certified for Windows Vista‘. De vier modellen hebben een schermgrootte van 19-inch tot 22-inch en zijn uitgerust met de Industrial Design Toolkit van Microsoft.

De ‘Certified for Windows Vista’ FLATRON-schermen zijn ontwikkeld voor naadloze samenwerking met het nieuwe Microsoft-besturingssysteem. Gebruikers zullen ervaren dat de functionaliteit is verbeterd en het breedbeeld maakt ‘multitasken’ nog eenvoudiger. Daarnaast zijn de breedbeeldmonitoren bij uitstek geschikt voor HD-content, iets wat video- en gaming-liefhebbers zeker zullen waarderen.


De 19-, 20- en 22-inch monitoren, respectievelijk LG L196WTQ-SF, LG L206WTQ-SF, LG L226WTQ-SF en LG L226WA-SN zijn uitgerust met de Digital Fine Contrast Technology. Deze technologie verbetert de contrastratio tot 3000:1, momenteel een van de hoogste waarden in de markt. Met een razendsnelle responstijd van 2 ms, die de monitoren extra geschikt maakt voor bewegend beeld, biedt het scherm heldere beelden met minimale vervorming. Door de ‘ez Zooming’-technologie van LG kunnen gebruikers de schermgrootte en resolutie met een druk op de knop wijzigen. Deze optie is ideaal voor het vergroten van kleine lettertypes of beelden. De nieuwe 22-inch monitor, de LG L226WA-SN, is bovendien uitgerust met AV-poorten.

De vier nieuwe modellen bevatten DVI met HDCP voor Windows Vista-ondersteuning en RGB. Naast de grote kijkhoek van 170 graden zijn ze ook voorzien van f-ENGINE, de eerste chip ter wereld voor desktopmonitoren, die de kwaliteit van beelden verbetert. f-ENGINE vergroot de helderheid en onafhankelijkheid van kleuren. De monitoren zijn fraai vormgegeven met een ultradun scherm dat zowel kan draaien als in hoogte verstelbaar is. Met het zwartzilveren ontwerp zijn deze nieuwe LCD-monitoren een goede aanvulling voor de werkomgeving, voor thuis of op kantoor.

  • De LG L226WTQ-SF is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 379 euro incl. btw.
  • De LG L226WA-SN is vanaf nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van 399 euro incl. btw.
  • De LG L196WTQ-SF en L206WTQ-SF zijn vanaf mei 2007 verkrijgbaar; prijzen zijn nog niet bekend.

Over LG Electronics
LG Electronics is een van ’s werelds grootste producenten van consumentenelektronica en een technologische vernieuwer op het gebied van informatie, communicatie en elektronica. 80 dochterondernemingen bieden werk aan meer dan 72.000 mensen wereldwijd. LG Electronics is ’s werelds grootste producent van plasmaschermen, CDMA-handsets, airconditioners, apparatuur voor optische opslag, dvd-spelers en home cinema-systemen. LG Electronics is onderverdeeld in vier bedrijfsonderdelen: Mobile Communications, Digital Appliance, Digital Display en Digital Media. De wereldwijde omzet over 2005 bedraagt ruim 35 miljard dollar (geconsolideerd: 45 miljard dollar).

LG L226WA-SN prijs vergelijking