CookiesLG BD390 Blu-ray multimediaspeler introductie

17 september 2009 13:50 door Hans Wind

 LG BD390 Blu-ray multimediaspeler introductieDe LG BD390 is de nieuwste Blu-ray-Multimediaspeler van LG. De BD390 biedt nieuwe manieren voor gebruikers om hun favoriete online films op grote HDTV schermen te bekijken. Ze hoeven dit nu niet meer op relatief kleine schermen van computers of laptops, of op draagbare tv-monitors te doen. De multimediaopties zorgen ervoor dat de BD390 het middelpunt wordt van je draadloze thuisnetwerk.

De BD390 heeft uitgebreide online mogelijkheden. De Blu-ray-speler kan online content, zoals YouTube-filmpjes, streamen. Hiermee biedt het apparaat toegang tot een immense entertainmentcollectie die veel verder reikt dan alleen het afspelen van dvd’s. Met het interactieve BD Live, dat gebaseerd is op de nieuwste Blu-ray 2.0-technologie, kunnen gebruikers via internet genieten van games, muziek en filmtrailers in hun eigen huiskamer. Met de ingebouwde geheugencapaciteit van 1 GB slaan gebruikers eenvoudig online video’s op en kunnen ze er op een later tijdstip naar kijken.

De LG BD390 heeft ook een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Het apparaat geeft dvd’s standaard weer in HD-kwaliteit. Dolby True HD, DTS-HD en 7.1 analoge output zorgen voor een onovertroffen geluidservaring: het geluidsniveau is identiek aan de originele studiokwaliteit.

De functionaliteit van de BD390 kwam tot stand na zorgvuldig luisteren naar wensen van de consument. De Express Reaction Mode zorgt voor uiterst snel opstarten en laden – gebruikers kunnen direct na het aanzetten van het apparaat een disc invoeren. Een disc is achttien seconden na het aanzetten van de speler vanuit de zuinige slaapstand klaar om af te spelen. De slaapmodus verbruikt minder dan 1 watt stroom.

DLNA (Digital Living Network Alliance) is een systeem waarbij meerdere apparaten op een netwerk zijn aangesloten en zowel binnenshuis als buitenshuis met elkaar communiceren. Aansluiten op dit netwerk kan eenvoudig met een draadloos LAN. De SIMPLINK-verbinding van LG zorgt er bovendien voor dat gebruikers alle LG-home entertainment-apparatuur in huis kunnen bedienen met één afstandsbediening.

De veelzijdige BD390 speelt een breed scala van mediaformaten af. Hiertoe behoren MPEG4-video, JPEG, MP3 en WMA; daarnaast speelt deze speler ook DivX HD- en MKV-bestanden af. Deze bestandstypen zijn af te lezen van cd’s, dvd’s en Blu-ray-discs, maar ook van een USB-stick of externe harde schijf. Welke video’s gebruikers ook bekijken, de BD390 geeft alles weer in perfecte kwaliteit.

“De LG BD390 biedt toegang tot een brede verscheidenheid van online media, direct in elke huiskamer”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist bij LG Electronics. “De draadloze netwerkopties van de BD390 bieden een grote toegevoegde waarde voor de gebruiker, precies wat de consument wil en nodig heeft. LG luistert constant naar de consument en we vertalen deze wensen door in onze producten.”

LG BD390 specificaties
• Afspelen Blu-ray discs in 1080p Full HD-kwaliteit
• BD Live (BD-ROM profile 2, 1 GB intern geheugen)
• Afspelen online content (YouTube)
• Dolby True HD, DTS-HD MA
• 7.1 analoge output
• Snel opstarten en laden / Instant Tray Open
• Eenvoudig content delen (DLNA)
• Eenvoudige netwerkverbinding (Wireless LAN)
• SIMPLINK (HDMI-CEC, versie 1.3)
• Afspelen Blu-ray Disc Live (BD) / dvd / cd
• USB 2.0 (speelt DivX HD, MKV, JPEG en mp3 af)
• Speelt bestanden op externe harde schijf af

BD390 prijs en beschikbaarheid
De LG BD390 Blu-ray-Multimediaspeler is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland voor een consumentenadviesprijs van 299 euro incl. btw.

Bron: LG


LG BD390 prijs vergelijking