CookiesLG BD570 Blu-ray-speler introductie

12 maart 2010 08:37 door Hans Wind

LG BD570 Blu-ray-speler introductieDe nieuwe LG BD570 is een Blu-ray-speler met WiFi-multimediatechnologie die draadloos toegang biedt tot digitale bestanden op het internet of de thuis-pc. Gebruikers zijn niet langer afhankelijk van hun relatief kleine pc- of laptopscherm, maar bekijken en beluisteren deze bestanden nu op hun grote HDTV. Ook is het mogelijk via deze Blu-ray-speler te genieten van YouTube-filmpjes en Picasa-foto’s, of het actuele AccuWeather-weerbericht te checken op de tv. De LG BD570 maakt van een bestaande HD TV een multimedia-apparaat.

De LG BD570 is allesbehalve een gewone Blu-ray-speler. De BD570 is uitgerust met DLNA-mogelijkheden (Digital Living Network Alliance). Hiermee is het mogelijk om bestanden van de thuis-pc, mobiele telefoon of andere mediaservers (NAS) draadloos af te spelen op de televisie in de woonkamer. DLNA is de marktstandaard voor het uitwisselen van bijvoorbeeld foto’s, video’s en films. De speler is eveneens voorzien van NetCast Entertainment Access en WiFi, waarmee gebruikers internet draadloos naar hun televisie brengen, ongeacht hoe oud deze is. NetCast Entertainment Access biedt direct toegang tot uiteenlopende internetdiensten op de HD TV.

Dankzij de USB 2.0-aansluiting sluiten gebruikers een externe USB-stick of -harddisk direct aan op de speler. Alle populaire bestandsformaten zijn hierdoor af te spelen, inclusief DivX- en MKV-films in HD-kwaliteit.

“LG is van mening dat het bekijken van films niet alleen afhankelijk moet zijn van discs”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics Benelux. “Gezinnen moeten toegang hebben tot ongelimiteerde content van het internet en van hun digitale bibliotheek. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, hebben we de LG BD570 uitgerust met draadloze verbindingsmogelijkheden. Gebruikers hebben door het zeer gebruiksvriendelijke installatiemenu eenvoudig toegang tot een schat aan films, videobeelden en audiobestanden, en kunnen deze vervolgens op hun televisie afspelen.”

Om nog meer te genieten van Blu-ray-discs, biedt de LG BD570 met BD-Live 2.0 toegang tot filmgerelateerde content op het internet. LG is in gesprek met lokale partners om on-demand video- en televisie-uitzendingen van het NetCast-platform via deze Blu-ray-speler te kunnen bekijken.

De LG BD570 is via een HDMI-kabel te verbinden met televisies. Door te kiezen voor een HDMI-kabel, zijn kijkers altijd verzekerd van de hoogst mogelijke beeldkwaliteit. Dit geldt voor Blu-ray-discs en voor gewone dvd’s die worden omgezet naar een HD-resolutie van 1080p.

LG BD570 specificaties
• WiFi 802.11 B/G/N
• DLNA voor (draadloze) toegang tot alle foto’s, video’s en muziek in de mediabibliotheek
• External HDD Playback
• Via NetCast toegang tot onder andere AccuWeather, YouTube en Picasa
• Uitgebreide Movie Playback (DiVX en MKV in HD-kwaliteit)
• USB 2.0 (NTSF) voor het afspelen van grote film-, muziek- en fotobestanden

LG BD570 prijs en beschikbaarheid
De LG BD570 is vanaf maart 2010 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 229 euro.

Bron: LG


LG BD570 prijs vergelijking