CookiesLG BH100 Blu-Ray HD DVD speler introductie

8 januari 2007 07:22 door Hans Wind

LG BH100 Blu-Ray HD DVD speler introductieLG heeft op de CES in Las Vegas de LG BH100 aangekondigd. Dit is de eerste HD speler die zowel Blu-Ray als HD DVD Discs kan afspelen.

LG speelt daarmee slim in op een grote groep consumenten die bang zijn een verkeerde keus te maken als het gaat om Blu-Ray of HD DVD. Zoals dat wel vaker gebeurt is het apparaat eerst in de VS verschenen ( eerste kwartaal van dit jaar) en momenteel is de LG-BH100 Super Multi Blue Player ook in Nederland verkrijgbaar.


“Onze klanten worden niet langer gedwongen om te kiezen tussen de twee formaten” aldus Dr. Hee Gook Lee. de president van LG Electronics. Hij gaf ook aan dat LG hoopt met de BH100 een impuls te kunnen geven aan de HDTV markt.

De president van Warner Home Video, Ron Sanders, liet zich ook enthousiast uit over de voordelen van de combo speler en stelde: “Dit is een grote stap voorwaarts om de verwarring en onzekerheid bij consumenten weg te nemen als het gaat om de twee HD formaten”.

De LG BH100 kan standaard DVD signaal “opschalen” naar 1080i formaat en heeft daarnaast een aantal interactieve en menu functies gebaseerd op BD-Java. Het apparaat ondersteunt diverse audio en video formaten inclusief MPEG-2, VC-1, H.264 video, MPEG1/2 audio, Dolby Digital, Dolby Digital+, DTS and DTS-HD audio, en beschikt over HDMI en component/composiet video uitgangen en onder andere een optische 5.1 kanaals audio uitgang.

De LG-BH100 zal in de VS een adviesprijs krijgen van $ 1.199.

LG GGW-H10N PC driveNaast de BH100 kondigde LG ook nog een inbouw versie van deze drive aan voor PC’s. Van dit apparaat, de LG GGW-H10N, hebben we op de CES een opname gemaakt die u hiernaast kunt bekijken.

De LG GGW-H10N, die ook in het eerste kwartaal in de VS beschikbaar komt, is compatible met Blu-ray Disc en HD DVD formaat. De Super Multi Blue 50GB drive kan overweg met Blu-ray Disc, DVD, CD lezen/schrijven en HD-DVD-ROM (lezen). Daarmee is het wel een bijzonder veelzijdig apparaat. De adviesprijs van de LG GGW-H10N zal in de VS liggen rond de $ 1.200.


EISA awardDe LG-BH100 is onderscheiden met de EISA Award 2007-2008 als beste Europese HD speler


LG BH100 prijs vergelijking