CookiesLG BH200 Super Blu Player introductie

13 februari 2008 19:11 door Hans Wind

LG BH200 Super Blu Player introductieLG introduceert de BH200 Super Blu Player. Deze nieuwe multispeler ondersteunt Blu-ray en HD DVD. Ook heeft LG de Super Blu Player uitgerust met geavanceerde BD-Java en HDi-interactiviteit. Hierdoor kunnen consumenten kiezen uit alle mogelijke HD-content, ongeacht de standaard. In april 2007 was LG de eerste die met een multispeler (model BH100) de markt betrad.

“LG introduceerde de BH100-multispeler in 2007 om in te spelen op klantwensen en om een einde te maken aan de verwarring die door de concurrentiestrijd tussen Blu-ray en HD DVD was ontstaan”, zegt Allan Jason, vicepresident Consumer Electronics Marketing van LG Electronics USA, Inc. “Met de BH200 versterken we opnieuw ons marktleiderschap. Daarnaast bieden we onze klanten hiermee een kwalitatief hoogwaardige multispeler.“

De multispeler beschikt over de laatste technologie. Zo heeft LG de BH200 voorzien van functies voor volledige netwerkinteractiviteit voor HD dvd’s en ‘BD-Live’-interactiviteit voor Blu-ray-disks. Kijkers kunnen van geavanceerde opties gebruikmaken, zoals picture-in-picture en HDi-netwerkinteractiviteit. Deze opties maken het mogelijk om storyboards, making of-video’s en commentaar van de regisseur te bekijken terwijl de film speelt. Ook kunnen filmliefhebbers tijdens het kijken up-to-date informatie opvragen. De Super Blu Player accepteert ook aanvullende content die binnenkomt via een netwerkverbinding. De Super Blu Player speelt ook audio-cd’s af en geeft standaard-dvd’s weer in 1080p-beeldkwaliteit.

De BH200 is perfect te combineren met de nieuwe serie Full HD 1080p flatpanel HD-tv’s van LG. De dvd-speler heeft een output tot 1080p-beeldkwaliteit met 24,30 en 60 frames per seconde, en ondersteunt verschillende audio- en videoformaten, waaronder MPEG-2, VC-1, H.264 video, MPEG1/2 audio, Dolby Digital, Dolby Digital+, DTS en DTS-HD audio. Het apparaat heeft ook meerdere aansluitingen, waaronder een HDMI 1.3 out, component/composite video outputs, digitale optische en analoge audio-uitgangen en een LAN Ethernet-poort voor netwerkinteractiviteit. De HDMI 1.3 output zorgt voor beelden in intensieve kleuren met fijne kleurgradaties. Dit resulteert in de beste beeldkwaliteit. De speler beschikt ook over de geavanceerde QDEO-videoverwerking om dvd’s te bekijken in 1080p-beeldkwaliteit met verbeterde ruisvermindering en consistente kleurprecisie.

In de Super Blu Player is SimpLink van LG geïntegreerd. Dit is een verbindingsoplossing waarmee eenvoudig andere LG SimpLink-apparaten te beheren zijn. De apparaten zijn aangesloten met een HDMI-kabel en gebruiken de HDMI-CEC-standaard. Zo kunnen gebruikers andere apparaten beheren vanaf het scherm of direct vanaf het apparaat. De BH200 is tevens uitgerust met een USB Media Host voor eenvoudige toegang tot digitale muziek of foto’s.

LG BH200 prijs en verkrijgbaarheid
De LG BH200 is in Nederland verkrijgbaar vanaf begin maart 2008 voor de adviesprijs van 799 euro (inclusief btw).

Bron: LG

LG BH200 prijs vergelijking