CookiesLG toont buigbare Ultra HD OLED-tv op CES

7 januari 2014 13:20 door Hans Wind

LG toont buigbare Ultra HD OLED-tv op CESLG heeft een buigbare Ultra HD OLED-tv, de Flexible OLED, getoond op de 2014 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Kijkers kunnen de buigingshoek van deze 77-inch tv met Ultra HD 4k-resolutie zelf bepalen om zo de beste kijkervaring te creëren.

“LG’s Flexible OLED TV is nauwelijks te beschrijven, je moet het product zien om het te geloven,” zegt H. H. (Hyun-hwoi) Ha President en CEO van LG’s Home Entertainment Company.

Wat LG’s Flexible OLED TV onderscheidt van andere tv’s is de mogelijkheid om met de afstandsbediening de buigingshoek aan te passen naar de wensen van de kijker. De grote van de buigingshoek is bepaald door de belangrijkste factoren die invloed hebben op de kijkervaring, zoals schermgrote en kijkafstand.
Doordat kijkers de buigingshoek kunnen aanpassen, ervaren zij volgens de fabrikant altijd de beste en op maat gemaakte kijkbeleving.

De Flexible OLED TV onderging tienduizenden test-uren om de betrouwbaarheid en duurzaamheid van het scherm te verzekeren.

Het is nog niet bekend of, en zo ja wanneer, deze TV in ons land te koop zal zijn.

Bron: LG