CookiesLG op de CES

12 januari 2009 16:07 door Hans Wind

Humax iHDR-5050c HD decoder PVR reviewLG Electronics presenteerde een aantal van zijn nieuwe, innovatieve producten op de Consumer Electronics Show ( CES). Zoals bekend vond deze beurs plaats van 8 tot en met 11 januari 2009 in Las Vegas (VS).

De Consumer Electronics Association (CEA), organisator van deze grootste consumentenelektronicabeurs van de wereld, heeft LG veertien CES 2009 Innovations Awards toebedeeld, waaronder de CES 2009 Best of Innovations Award in de categorieén mobiele telefoons en huishoudelijke apparatuur. De LG-producten vielen in alle zeven categorieén in de prijzen. Een greep uit het nieuwe productportfolio op het gebied van HD TV.
Lcd en plasma
LG introduceerde twaalf nieuwe full HD-televisies voorzien van de nieuwste technologie. De negen lcd- en drie plasma-tv’s hebben beeldschermen variérend van 19-inch tot 60-inch. De HDTV’s zijn voorzien van geavanceerde technologieén als LED Backlight en draadloze verbindingen. De TruMotion 200 (in Nederland) Hz-technologie zorgt voor uitzonderlijk natuurlijke beelden met levende kleuren en razendsnelle reactietijden. Daarbij vermindert het de beeldverwerking aanzienlijk, waardoor de tv’s minder stroom verbruiken.

HD TV met Ethernet
Twee van de nieuwe LG-tv’s gepresenteerd op de CES, zijn voorzien van NetCast Entertainment Access. Deze plasma- en lcd-tv hebben Ethernet-connectiviteit waarmee een directe verbinding met internet tot stand komt. LG heeft nieuwe samenwerkingsverbanden met Yahoo!, Netflix en YouTube. Zo hebben gebruikers toegang tot nog meer webcontent, direct op hun tv. LG HD-tv’s zijn de eerste die direct kunnen streamen vanaf Netflix. De twee nieuwe Blu-ray Disc-spelers BD370 en BD390 hebben deze optie ook. Daarnaast is de BD390 tevens voorzien van een aansluiting voor draadloos netwerk.

Blu-ray voor pc
Op het gebied van IT-apparatuur scoort LG punten met onder andere de N4B1, het eerste Network-Attached Storage-apparaat (NAS) ter wereld met geïntegreerde Blu-ray drive. Dit opslagmedium is vooral geschikt voor kleine kantooromgevingen of professionele thuisgebruikers. Dit apparaat is aan te sluiten op het netwerk in plaats van een pc, wat zorgt voor efficiénte en veilige dataopslag.

Met de LG BE08 Blu-ray-diskdrive kunnen gebruikers eenvoudig hun pc omtoveren in een minithuisbioscoop. Met een lees- en schrijfsnelheid van 8X behoort de drive tot de snelste ter wereld. Daarnaast upgradet deze brander standaard dvd’s tot nagenoeg HD-kwaliteit.
De GP08 Slim Drive van LG biedt extra flexibiliteit voor consumenten die op zoek zijn naar een slanke, mooi vormgegeven externe harde schijf.

De komende maanden zal LG meer specifieke informatie vrijgeven over de nieuwe producten.

Bron: LG