CookiesLG Cinema Screen HD TV serie

12 april 2012 15:41 door Hans Wind

LG Cinema Screen HD TV serieLG Electronics introduceert haar nieuwe Cinema Screen HD TV serie, die opvalt door een stijlvol design en waarin de LG Cinema 3D technologie wordt gecombineerd met verschillende Smart TV features. De zeer smalle rand rond de televisie en het scherpe beeld van het LED beeldscherm zorgen voor een goede 3D beleving. Het topmodel LM960V (afgebeeld) beschikt over een zogenaamd Nano Full LED beeldscherm, wat voor een scherp beeld en kleurechtheid zorgt.

Het Cinema Screen Design integreert de nieuwste ontwikkelingen van LG’s display technologie met een stijlvol design. De randen rond het scherm zijn tot minimaal formaat verkleind, slechts 4,7 mm, waardoor het beeldscherm visueel wordt vergroot en 3D effecten nog beter tot hun recht komen. Zo kun je 3D bijna net zo ervaren als in de bioscoop, gewoon in je woonkamer. Het design wordt verder doorgevoerd in de strakke hoeken en de voet van de televisies. De LM960V en de LM860V beschikken over een ‘wing’ voet, uitgevoerd in chrome. De LM760S en de LM670S beschikken over een ‘ribbon’ voet, die in verschillende kleuren beschikbaar is.

Smart TV

LG heefthet gebruiksgemak van Smart TV verbeterd. Het Home Dashboard is aan te passen aan de persoonlijke voorkeur en biedt toegang tot verschillende nieuwe internationale en lokale apps. Navigatie door het Home Dashboard, browsen en bediening van verschillende apps gaat zeer gemakkelijk met de Magic Remote. Dit is een slimme afstandsbediening die naast de vertrouwde aanwijsmodus beschikt over drie aanvullende mogelijkheden: stemherkenning, drag&drop en scrollen. Samen zorgen deze voor makkelijk, intuïtief navigeren en surfen. De nieuwe LG Smart TV’s zijn uitgebreid met een aantal functies waarmee connectiviteit met andere apparaten mogelijk is.

De nieuwste functie is de Wireless Display technologie van Intel, waarmee de televisies en computers draadloos en zonder internetverbinding verbonden kunnen worden. Door middel van Smart Share Plus kunnen gebruikers content vanuit andere apparaten zoals een computer, tablet of smartphone gemakkelijk delen en streamen. Daarnaast kun je televisie kijken en social media op één scherm combineren en op een tweede scherm, zoals een smartphone, hetzelfde programma bekijken. Deze functies worden door de LM960V en de LM860V snel uitgevoerd, dankzij de dual core processor in deze toestellen.

Cinema 3D

De nieuwe televisies beschikken over de passieve Cinema 3D technologie, die is aangevuld met nieuwe mogelijkheden op het gebied van 3D display en audio, waaronder de ingebouwde subwoofer. De diepte van het 3D effect kan handmatig worden aangepast door middel van 3D Depth Control. Om de totale 3D ervaring te verbeteren kan het geluid door middel van Sound Zooming worden aangepast op de locatie en de beweging van objecten op het scherm. De beschikbaarheid van 3D content wordt groter: via de 3D World app heb je direct toegang tot 3D films, games en Video’s on Demand. Daarnaast kun je door middel van de verbeterde 2D-naar-3D converter gemakkelijk 2D beelden omzetten naar 3D.

Voor de LG CINEMA 3D televisies zijn verschillende 3D brillen geïntroduceerd: één simpele bril met gebogen glazen en een clip-on voor brillendragers. Iedere televisie wordt geleverd met een diversiteit aan 3D brillen. De nieuwe CINEMA 3D-brillen zijn 20 procent lichter dan de vorige generatie (het model F310 weegt amper 13,5 g), hierdoor is het mogelijk langer comfortabel 3D tv te kunnen kijken.

LG Cinema Screen televisies prijs en beschikbaarheid

De LG Cinema Screen televisies zijn vanaf half april beschikbaar. De 47LM960V (47 inch) is verkrijgbaar vanaf € 2.799,-, de 47LM860V vanaf € 1.999,-, de 47LM760S vanaf € 1.799,- en de 47LM660S vanaf € 1.599,- (consumentenadviesprijs).

Bron: LG