CookiesLG G2 smartphone met 5,2-inch Full HD scherm

8 augustus 2013 14:00 door Hans Wind

LG G2 smartphone met 5,2-inch Full HD schermDe LG G2 is het nieuwe vlaggenschip van de LG smartphone lijn.

Opmerkelijk is dat alle knoppen op de achterkant van het nieuwe toestel zijn geplaatst. Dit maakt het mogelijk om vooral de zijkanten van de telefoon zeer dun uit te voeren. Volgens LG is uit onderzoek gebleken dat, naarmate een telefoon groter wordt, het steeds moeilijker wordt om de zijknoppen goed te kunnen bereiken.

Door lang te drukken op de volumeknoppen op de achterkant kunnen gebruikers QuickMemoM en de camera activeren, waardoor het maken van notities en zelfportretten makkelijker wordt.

Wanneer de LG G2 met het beeldscherm naar boven ligt, hoeft de telefoon niet te worden opgetild om op de aan-/uitknop op de achterkant te drukken. Met de zogenaamde “KnockON” functie kan de LG G2 worden ingeschakeld door tweemaal op het scherm te tikken.

Beeldweergave van rand tot rand op de LG G2

De LG G2 is voorzien van een 5,2-inch Full HD-display met een zeer smalle rand (2,65 mm). Dankzij de toegepaste IPS-technologie biedt de LG G2 goede kleurweergave en een brede kijkhoek.

De LG G2 maakt gebruik van Graphic RAM (GRAM) voor een lager energieverbruik. Volgens de fabrikant vermindert GRAM het energiegebruik van het scherm tot 26 procent bij een stilstaand beeld en vergroot dat de totale gebruikstijd van het toestel met circa 10 procent. De batterij heeft een vermogen van 3000 mAh voor een dag werken.

OIS en hoge resolutie

De LG G2 is voorzien van Optical Image Stabilizer-technologie (OIS) om onscherpte te voorkomen. Hierdoor blijven heldere en scherpe beelden mogelijk, zelfs als u in beweging bent of foto’s maakt in een schemerige omgeving. De G2 camera biedt 13 MP plus OIS-technologie en met functies als Super Resolution en Multi-point AF blijft het beeld in focus, net als bij een standalone point-and-click digitale camera.

LG G2 geluid

Met de grote toename van beschikbare hoogwaardige multimedia content is ook de vraag naar goed geluid uit een smartphones de afgelopen jaren gestegen. Smartphones zijn een soort hubs geworden voor alle soorten entertainment – tv-programma’s, films, games – en consumenten verwachten dan ook dat het geluid even goed is als het beeld. De LG G2 is de eerste smartphone op de markt die content afspeelt op 24 bits/192 kHz HiFi.

De LG G2 is voorzien van een aantal functies zoals:

• Answer Me — beantwoordt automatisch het gesprek nadat de beltoon zachter wordt gezet wanneer men de telefoon naar het oor brengt.

• Plug & Pop — doet aanbevelingen voor opties of gerelateerde functies die geactiveerd worden zodra de hoofdtelefoon of USB-kabel aangesloten worden.

• QuickRemote — afstandsbediening van een tv, settop box, audioapparatuur, projector en zelfs airconditioning. Het is zelfs mogelijk je eigen gepersonaliseerde afstandsbediening samen te stellen.

• Slide Aside — maakt multitasken eenvoudiger door open apps met een veegbeweging met drie vingers naar de zijkant te “schuiven”.

• Guest Mode — beschermt de privacy van de eigenaar door een tweede inlogaccount die de toegang tot persoonlijke gegevens voorkomt.

De LG G2 draait op een Qualcomm Snapdragon 800-processor.

LG G2 specificaties

• Processor: 2,26 GHz Quad-Core Qualcomm Snapdragon 800-processor

• Display: 5,2-inch Full HD IPS (1080 x 1920 pixels / 423 ppi)

• Geheugen: 32 GB / 16 GB

• RAM: 2 GB LPDDR3 800 MHz

• Camera: achter 13,0 MP met OIS / voor 2,1MP

• Batterij: 3000 mAh

• Besturingssysteem: Android Jelly Bean 4.2.2

• Formaat: 138,5 x 70,9 x 8,9 mm

• Kleuren: zwart/wit

• Accessoires: Quick Window Cover in 7 kleuren

LG G2 prijs en beschikbaarheid

Na het mondiale lanceringsevenement in New York op 7 augustus wordt de LG G2 wereldwijd uitgerold bij meer dan 130 telefoonaanbieders in de komende acht weken, te beginnen in Zuid-Korea, gevolgd door Noord-Amerika, Europa en andere belangrijke markten. De specifieke data voor beschikbaarheid op de markt verschillen per regio en provider.

Bron: LG