CookiesLG TV series GA7900 en GA6400 komen met Google TV

26 december 2012 10:15 door Hans Wind

LG TV series GA7900 en GA6400 komen met Google TVLG zal op de 2013 International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas een serie HD TV’s introduceren waarin Google TV functionaliteit is ingebouwd. Het gaat daarbij om de nieuwe LG TV series GA7900 en GA6400.

Het nieuwe Google TV platform werkt samen met de LG’s Magic Remote Qwerty afstandbediening waarbij ook stembediening beschikbaar komt. De Smart Home omgeving wordt aangepast om eenvoudiger toegang te krijgen tot Video on Demand, YouTube en andere beschikbare apps. Volgens LG is daarmee de bediening van de LG Google TV nog nooit zo simpel geweest.

De nieuwe Smart Home omgeving is opgebouwd met behulp van grote iconen die als mappen voor apps en andere inhoud fungeren. Net als in Windows 8 kunnen deze iconen of tegels ook zelf dynamische informatie weergeven zoals bijvoorbeeld het weer of wisselende nieuwsberichten. LG noemt deze iconen letterlijk vertaald kaarten (“cards”)

De gehele bediening van de Google TV gebeurt met de vernieuwde Magic Remote Qwerty afstandbediening, die een volwaardig toetsenbord combineert met de Magic Remote point-and-click bediening. De afstandbediening beschikt over stemherkenning die bijvoorbeeld ook kan worden gebruikt om in Google te zoeken. Op die manier kan eenvoudig worden gezocht in de de meer dan 100.000 beschikbaar films en TV-afleveringen op LG Google TV.

De nieuwe HD TV’s beschikken nu ook over een dual-core CPU voor snelle navigatie, snel internet browsen en video-streaming. Deze extra processorkracht wordt ook ingezet voor de TruPicture XD beeldverwerking, wat moet resulteren in betere beeldkwaliteit.

De LG Smart- Google TV kan draadloos verbinding maken met een verscheidenheid van apparaten. Met de nieuwste YouTube app update voor Android kunnen smartphones en tablets automatisch via het thuisnetwerk worden gekoppeld met de Google TV, zodat u bijvoorbeeld gemakkelijk video’s of foto’s vanaf zo’n apparaat kunt weergeven op uw HD TV.

Voor gamers heeft LG Google TV de OnLive app vooraf ge├»nstalleerd, waarmee de TV volgens LG verandert in een mooi spelplatform zonder gameconole. De app maakt honderden video-games van hoge kwaliteit direct beschikbaar vanuit de cloud.De nieuwe TV’s beschikken ook over passieve 3D TV weergave.

LG GA7900 en GA6400 prijs en beschikbaarheid

Over prijzen en gedetailleerde modellen zijn nog geen mededelingen gedaan. Het is overigens zeer de vraag of deze TV’s wel in Nederland geannonceerd zullen worden. Google TV biedt namelijk nog nauwelijks films en series met Nederlandse taalondersteuning. Nog even afwachten dus.

Bron: LG