CookiesLG Google TV op CES

7 januari 2012 08:41 door Hans Wind

LG Google TV op CESDe LG Google TV zal volgende week worden gedemonstreerd op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. De LG Smart TV met Google TV aan boord combineert het bekende Google Android besturingssysteem met de LG 3D en Smart TV technologie tot een nieuw soort HD TV ervaring.

Volgens LG biedt de Google TV een belangrijke verbetering in het bedieningsgemak van de HDTV dankzij het Android besturingssysteem in combinatie met de LG Magic Remote QWERTY afstandbediening waarop aan de ene kant een klein toetsenbord is aangebracht en op de andere kant de overige bedieningsknoppen waarmee ook een soort muiscursor op het scherm kan worden bewogen.

De Google TV menu’s zijn ontworpen om eenvoudig te kunnen browsen en content te kunnen selecteren. Multi-tasking is ook mogelijk waardoor zoeken, sociaal netwerkgebruik en TV functies naast elkaar kunnen worden gebruikt. Bij dat gebruiksgemak speelt de Magic Remote Qwerty, ook voor tekstinvoer, een belangrijke rol.

LG Magic Remote QWERTYDe LG Google Tv is ook voorzien van passieve LG Cinema 3D technologie die gebaseerd is op zogenaamde Film Patterned Retarder (FPR) technologie waarmee lichte en goedkope 3D brillen zonder batterij kunnen worden gebruikt om 3D te kijken. Dankzij de ingebouwde 2D naar 3D conversie kan, indien gewenst, elk 2D programma ook in 3D worden bekeken.

LG blijft ook haar Smart TV platform uitbreiden gebaseerd op NetCast dat aanwezig zal zijn in meer dan 60 procent van de LG TV’s in dit jaar.

De eerste demonstraties van de LG Google TV zijn gepland voor 9 januari aanstaande op de CES.

We zullen nog even moeten afwachten of- en zo ja wanneer de Google TV naar ons land komt.

Bron: LG Internationaal