CookiesLG HB354BS Blu-ray home theater systeem

22 juli 2009 11:46 door Hans Wind

LG HB354BS Blu-ray home theater systeemLG Electronics lanceert de HB354BS, zijn nieuwe Blu-ray home theater system speciaal voor klanten die verlangen naar een ultieme kijk- en luisterervaring.

De LG HB354BS is het eerste premium Blu-ray home theater system van LG. Het systeem staat garant voor topkwaliteit audio en video en ongelimiteerde toegang tot uiteenlopende content: van Blu-ray discs tot en met instant streaming vanaf YouTube. Daarnaast is het systeem te koppelen aan alle nieuwste video- en audiocomponenten. Hiervoor biedt het home theater system diverse te personaliseren instellingen. Met zijn uitmuntende features en stijlvolle design voldoet de HB354BS aan alle dromen van zowel audio- als videoliefhebbers. Niet voor niets ontving LG voor de HB354BS een CES 2009 Innovation Award.

“De Blu-ray-markt groeit elk jaar. Daarnaast draagt de opkomst van Full HD-tv bij aan een groeiende markt voor deze producten”, zegt Rudirick de Jong, productspecialist bij LG Electronics. “Steeds meer mensen willen mediaspelers en content die het volledige potentieel van hun systemen benutten. De HB354BS is speciaal ontwikkeld om aan deze wens te voldoen.”

LG tilt met het Blu-ray home theater system met Pure HD Sound de standaard in de audio-industrie naar een hoger niveau. De HB354BS biedt de meest sprankelende audio-ervaring van alle apparatuur in zijn klasse. Zoals de LG Full HD-tv’s garant staan voor beelden van ongekend hoog niveau, zo levert het krachtige home theater system audio van vergelijkbare topkwaliteit. Het hoge-resolutiegeluid is speciaal getuned door audio-expert Mark Levinson, Chief Sound Advisor van LG Electronics. Hierdoor geeft het systeem alle delicate audionuances op het gebied van spraak, muziek en geluidseffecten perfect weer.

Het nieuwe 2.1 channel surround sound-systeem omvat de geavanceerde LG surround sound engine. Deze ondersteunt Dolby True HD, Dolby Digital Plus en DTS-HD Master Audio: Essential. Overige features die de geluidskwaliteit nog verder verbeteren, zijn bass boost, mp3-opschaling, Night Mode, geoptimaliseerde standen voor verschillende genres tv-programma’s en speciale equalizerinstellingen voor videospellen.

De HB354BS is uitgerust met BD Live-technologie. Hierdoor kunnen gebruikers genieten van unieke content die ze met de BD-title-functie op hun Blu-ray-speler downloaden van de BD Live-websites. Voorbeelden hiervan zijn speciale features, speelfilmquizzen en interactieve spellen. Daarbij heeft LG een samenwerkingsovereenkomst met YouTube gesloten. Dit opent een wereld van mogelijkheden voor LG-klanten. Zo kunnen ze op hun tv genieten van miljoenen streaming webvideo’s – zonder dat het nodig is verbinding met hun pc te maken.

Met de HB354BS genieten gebruikers van uitstekende geluid- en beeldprestaties, mede doordat het systeem een breed scala van bestandsformaten ondersteunt: van Blu-ray discs tot cd’s. Een andere opvallende feature zijn de twee HDMI-aansluitingen (HDMI In/Out Port) die zorgen voor een uiterst gebruiksvriendelijke installatie. Daarbij ondersteunt het home theater system HDMI 1.3. De HB354BS geeft hiermee Full HD 1080p-beelden weer in diepe en levendige kleuren.

Een iPod direct aansluiten op het systeem? Dat kan met de Dock & Play feature. Zo genieten gebruikers van hun mobiele muziekcollectie in ongekende kwaliteit. De krachtige speakers en subwoofer vullen de ruimte met muziek, terwijl luisteraars snel en eenvoudig door de iPod-muziekbibliotheek browsen met de afstandsbediening van het LG home theater system. Dat kan door de LG SIMPLINK-verbinding. Deze zorgt ervoor dat gebruikers met één afstandsbediening alle features van een home theater system kunnen bedienen.

De HB354BS blaast oude dvd’s nieuw leven in door deze op te schalen naar Full HD 1080p-resolutie door middel van HDMI-opschaling. Ook het design van de HB354BS is op zijn minst opvallend te noemen. Het systeem trekt direct de aandacht door zijn pianozwarte, glanzende afwerking en speakers in de vorm van een champagneglas. Zo staat de HB354BS zowel op het vlak van design als beeld en geluid garant voor een stijlvolle sfeer.

LG HB354BS specificaties
• 300W BD (2.1Ch: 2 Satellites) home theater system
• Ondersteunt BD Live- en directe YouTube-toegang
• BD Live met profiel 2.0
• 2 HDMI in-poorten en 1 HDMI out-poort
• HDMI 1.3-ondersteuning
• Stijlvol vormgegeven speakers
• Full HD (1080p)-opschaling
• iPod-dock voor afspelen en opladen
• LG Sound Gallery
• USB Plus-aansluiting
• SIMPLINK – Easy LG TV Control

HB354BS prijs en beschikbaarheid
De LG HB354BS is in Nederland nu verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 499 euro incl. btw.

Bron: LG


LG HB354BS prijs vergelijking