CookiesLG HR400 Blu-ray speler met harddisk recorder

6 mei 2009 11:20 door Hans Wind

LG HR400 Blu-ray speler met harddisk recorderLG Electronics lanceert de HR400. Dit is de eerste Blu-ray-speler met harddiskrecorder. Deze stijlvol vormgegeven Blu-ray-speler heeft een opslagcapaciteit van 160 GB, wat neerkomt op maximaal 477 uur aan opnametijd. Daarnaast is dit innovatieve apparaat onder andere voorzien van een HDMI-aansluiting, optische audio-uitgang en een Ethernet-poort.

Dankzij de USB-ingang kunnen gebruikers met de HR400 ook foto’s, muziek en videobeelden vanaf een USB-stick afspelen. Het apparaat speelt ook dvd’s af en schaalt het beeld hiervan op tot een beeldkwaliteit van 1080 pixels. De snelle laadtijd en de tv-gids tot acht dagen vooruit maken de HR400 tot een multifunctioneel onderdeel van thuisbioscopen.

Naast de HR400 introduceert LG ook een andere Blu-ray-speler: de LG BD370. Deze Blu-ray-speler ondersteunt BD Live (BD-ROM Profile 2.0). Dit stelt gebruikers in staat om verbinding te maken met het internet, zodat ze filmtrailers, ondertitels en andere informatie kunnen downloaden.

Ook is het met deze functie mogelijk quizzen en interactieve multiplayer-games te spelen. Daarnaast kunnen ze met een snelle internetverbinding via YouTube online media streamen.

De LG BD370 is ook voor wat betreft beeld- en geluidskwaliteit een schot in de roos. Het apparaat geeft prachtige 1080p-beelden weer met diepe en levendige kleuren. Dit is mogelijk dankzij zijn HDMI 1,3-aansluitingen die ervoor zorgen dat lijnen vloeiend, details scherp en kleuren levensecht zijn. Daarbij schaalt de BD370 dvd-beelden op tot 1080p, zodat ook dvd’s scherper weergegeven worden.

Het stijlvolle en elegante design van de BD370 valt onmiddellijk op. Het gecentreerde lichtpaneel verandert van kleur en geeft hiermee aan welk medium het toestel op dat moment afspeelt. Een Blu-ray-disk wordt aangegeven met de kleur blauw, oranje vertegenwoordigt een dvd en violet staat voor een cd. Dolby True HD en DTS-HD zorgen voor een onovertroffen geluidservaring: het geluidsniveau is identiek aan de originele studiokwaliteit. Zo laat LG zien wat een echte HD entertainmentervaring inhoudt.

De grote veelzijdigheid is een ander sterk punt van de BD370. De Blu-ray-speler speelt veel formaten, afkomstig van verscheidene media, af en is uitwisselbaar met onder andere DivX-, MPEG4-, video-, JPEG-, MP3- en WMA-bestandsformaten. Gebruikers kunnen deze formaten opslaan op cd’s, dvd’s en Blu-ray-disks, of op een USB-stick. Alle content wordt weergegeven in dezelfde uitstekende kwaliteit. De veelzijdigheid van deze BD370 wordt nog eens versterkt door de USB-poort waarmee gebruikers een harde schijf op de Blu-ray-speler kunnen aansluiten.

Met de Express Reaction Mode duurt het slechts vijftien seconden om de speler op te starten vanuit de zuinige slaapstand. Daarnaast kunnen gebruikers een disk invoeren terwijl de speler opstart. De SIMPLINK-connectiviteit van LG zorgt er bovendien voor dat alle benodigde functies met één afstandsbediening zijn te bedienen. Wanneer de BD370 niet in gebruik is, gaat het toestel automatisch in een ultrazuinige stand-bymodus die minder dan 1 watt stroom verbruikt.

LG HR400 prijs en beschikbaarheid
De HR400 is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 450 euro incl. btw en zal beschikbaar zijn vanaf eind mei 2009. De BD370 is per direct verkrijgbaar voor een adviesprijs van 230 euro incl. btw. Voor meer informatie: www.lge.nl.

Specificaties BD370:
• Blu-ray-disks afspelen in 1080p Full HD
• Diepe kleuren met HDMI 1,3
• 7,1-inch Lossless Decode
• BD Live & Bonus-view
• USB-plus
• Express Reaction Mode
• SIMPLINK (HDMI-CEC)

Bron: LG

Gerelateerd artikel: LG BD370 review


LG HR400 prijs vergelijking

LG BD370 prijs vergelijking