CookiesLG Infinia HDTV lijn introductie

12 maart 2010 07:51 door Hans Wind

LG Infinia HDTV lijn introductieDe nieuwe LG Infinia HDTV lijn omvat Full LED Slim- en Plasma TV’s die een strak ontwerp combineren met de nieuwe technologie. Infinia biedt volgens LG een draadloze home entertainment- en multimedia-ervaring.

De Infinia HD TV’s zijn voorzien van NetCast Entertainment Access waardoor gebruikers via de televisie kunnen Skypen en YouTube-filmpjes en het actuele AccuWeather-weerbericht kunnen bekijken. LG heeft de Infinia-televisies ook voorzien van DLNA-technologie (Digital Living Network Alliance) waarmee gebruikers draadloos verbinding kunnen maken met thuis-pc of harddisk (NAS). Foto’s, films en muziekbestanden zijn vervolgens af te spelen op de Infinia HDTV. Op de tv’s is eenvoudig een USB-apparaat aan te sluiten, waarna populaire bestandsformaten zijn af te spelen, inclusief DivX- en MKV-films in HD-kwaliteit.

De LG Infinia-lijn bestaat uit LED-modellen in de LE8500 lijn met de modellen 42LE8500, 47LE8500 en 55LE8500 en een Plasma serie PK950 met de types 50PK950 en 60PK950. LG heeft de Infinia LED-televisies voorzien van de nieuwe LED-technologie Full LED Slim. De innovatieve backlight-technologie maakt een ultraslank design mogelijk, terwijl de beeldkwaliteit op het hoge niveau van Full LED-televisies blijft. Bovendien zorgt deze technologie voor een lager energieverbruik.

“Met de Infinia-lijn verlegt LG grenzen op het gebied van entertainment. Bijvoorbeeld met zeer slanke Full LED Slim-televisies die een draadloze verbinding combineren met toegang tot online content. Het is mogelijk om op de televisie via Skype gratis te bellen met andere Skype-gebruikers. Daarnaast kunnen consumenten YouTube-filmpjes bekijken zonder dat ze een pc nodig hebben. Binnenkort is het zelfs mogelijk om op tv te genieten van on-demand video en televisie – het behoort allemaal tot de grenzeloze mogelijkheden”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics Benelux.

LG heeft met de Infinia-lijn ook gedacht aan gemak en flexibiliteit. Alle Infinia-televisies bieden draadloze-verbindingsmogelijkheden in Full HD 1080p met de optioneel leverbare LG Wireless Media Box. Blu-ray-spelers, kabel- of satellietkastjes en spelconsoles zijn op deze box aan te sluiten, waarna ze via de Wireless Media Box zonder kwaliteitsverlies van video of audio draadloos verbinding maken met de Infinia-tv. Dit komt doordat gebruik is gemaakt van de WHDI-standaard (Wireless High-Definition Interface) die communiceert via 5 GHz-bandbreedte. LG is de eerste fabrikant die deze standaard in zijn producten toepast. Gebruikers kunnen de randapparatuur in een kast aan de andere kant van de kamer zetten. De afstandsbediening van de apparaten werkt dan via de Infinia-tv. De Wireless Media Box is binnen een straal van vijftien meter van de Infinia-televisie te plaatsen.

De lancering van de Infinia-tv-lijn past in het streven van LG om uit te groeien tot marktleider in de televisiemarkt. In 2009 was LG met 16,2 miljoen verkochte LCD-tv’s nog de nummer twee in de markt. Het bedrijf streeft naar een verkoop van 25 miljoen tv’s in 2010, waaronder zeven miljoen LED-tv’s. Hierdoor wil het bedrijf zijn marktaandeel vergroten van elf naar vijftien procent. Het streven is om in 2013 wereldwijd marktleider te zijn.

LG Infinia lijn prijs en beschikbaarheid
De Infinia-tv-lijn is vanaf april 2010 verkrijgbaar.

Bron: LG