CookiesLG introduceert nieuwe HDTV lijnen op CES

8 januari 2008 11:28 door Hans Wind

LG introduceert nieuwe HDTV lijnen op CESLG Electronics (LG) lanceert op de Consumer Electronics Show (CES) zijn nieuwe designproducten voor audio-video. Deze consumentenelektronicalijn voor 2008 blinkt uit door zijn strakke ontwerp in combinatie met hoogwaardige technologie en uitgebreide functionaliteit. De belangrijkste hoogtepunten van de nieuwe designlijn zijn: lcd-tv’s in de LG60 Super Slim Serie, plasma-tv’s in de PG60-serie, de Super Blu Player (BH200) en de home theater-audiosystemen.

De Consumer Electronics Association (CEA) beloonde deze state-of-the-art apparaten met verschillende CES 2008 Awards. CES 2008 vindt plaats van 7 tot en met 10 januari 2008 in Las Vegas (VS).

Op CES introduceert LG acht nieuwe LCD HDTV-series, in totaal 24 modellen waarvan 17 met ‘Full HD 1080p display’. LG biedt de nieuwe HDTV’s aan met beeldschermen variérend van 19-inch tot 52-inch. De nieuwe modellen omvatten verschillende opvallende designkenmerken, waaronder verborgen speakers, en technologische innovaties. Een goed voorbeeld hiervan is de opvallend vormgegeven 1,7-inch dunne lcd-tv in de Super Slim Serie, een uniek model met LED backlighting technology.

LG heeft ook de nieuwe PG60-serie plasma-tv’s uitzonderlijk strak vormgegeven. Op het eerste gezicht lijken de 50-inch en 60-inch HDTV-beeldschermen op gepolijste, pianozwarte glasplaten. Deze uiterlijke kalmte is echter schijn. Eenmaal aangezet, knallen de scherpe beelden in levendige kleuren van het gigantische plasmascherm. Daarbij heeft LG ook deze tv’s voorzien van niet-zichtbare speakers.

Met één speler dvd’s kijken in Blu-ray en HD DVD? Dat kan met de nieuwe LG Super Blu Player (BH200). Deze dual-format dvd-speler is voor wat betreft functionaliteit de opvallendste uitbreiding van de audio-videolijn van LG. Daarnaast introduceert LG in 2008 home theater-producten die ontwikkeld zijn in samenwerking met audioautoriteit Mark Levinson. De verbeterde geluidskwaliteit, het slanke ontwerp en de innovatieve functies zijn de voornaamste hoogtepunten van deze productlijn. Zo hebben de home theater-systemen een HD-radio en een uiterst gebruiksvriendelijk touch-sensitive bedieningspaneel.

De nieuwe LG-producten ontvingen verschillende CES Awards in uiteenlopende categorieén. Zo won de 50PG60 plasma-tv de ‘Best of Innovations’-award in de Video Display-categorie. Michael Ahn, President en CEO van LG Electronics in Noord-Amerika: “De CES Awards zijn toonaangevende prijzen voor de beste en meest innovatieve consumentenelektronica. We zijn verheugd dat deskundigen erkennen dat LG aan consumenten wereldwijd de meest geavanceerde technologie en innovaties biedt.”

In de loop van 2008 komen verschillende producten uit de nieuwe designlijn van LG ook beschikbaar in Nederland. Alle nieuwe LG-designproducten zijn deze week te bezichtigen op CES, in stand 8214 in de Central Hall van het Las Vegas Convention Center.