CookiesLG IPS7 monitor serie: LG IPS237L en LG IPS277L

20 juli 2012 14:35 door Hans Wind

LG IPS7 monitor serie: LG IPS237L en LG IPS277LDe LG IPS7 monitor serie is voorzien van het zogenaamde Cinema LG Screen ontwerp, met een bijna onzichtbare rand voor een optimale kijkervaring en moderne uitstraling. De IPS7-serie levert volgens de fabrikant ook levensechte kleuren en een bredere kijkhoek dankzij de eigen IPS-technologie. De toevoeging van Mobile High-Definition Link (MHL) maakt het gemakkelijk om externe apparaten, zoals bijvoorbeeld smartphones, eenvoudig aan te sluiten. De IPS7-serie komt in een 23 inch versie LG IPS237L en de 27 inch LG IPS277L. Beide schermen hebben een Full HD resolutie.

Het nieuwe scherm ontwerp heeft een zeer dunne rand van 1,2 mm, waardoor de volledige aandacht op de scherminhoud geconcentreerd kan blijven. Naast deze dunne rand is ook de totale diepte van de LG IPS7 monitoren teruggebracht tot slechts 1,41 cm. De gestroomlijnde metalen standaard waarin de kabels kunnen worden weggewerkt completeert het ontwerp. De knoppen zijn vervangen door capacitieve touch controle bediening.

Met de Mobile High-Definition Link-technologie kan het IPS7 scherm eenvoudig via de HDMI ingang en een kabel gekoppeld worden met mobiele apparaten. Met MHL, kunnen dan foto’s en films, die zijn opgeslagen op smartphones, worden bekeken op het grotere beeldscherm. De IPS7 serie laadt zelfs de aangesloten mobiele apparaten op terwijl het scherm in gebruik is.

De IPS7 serie gebruikt In-Plane Switching (IPS) panelen in plaats van de conventionele Twisted Nematic (TN) technologie in de veel andere monitors. Dit brengt voordelen in beeldkwaliteit en kleurweergave. De verbeterde responstijd en goed brede kijkhoek zorgen er voor dat gebruikers spelletjes kunnen spelen of video’s kunnen bekijken zonder last van kleurverschuiving of vervorming.

Kleurkalibratie

De serie beschikt over een handige functie voor kleurkalibratie die kan helpen om de meest accurate, realistische kleuren weer te geven. De IPS7 serie wordt geleverd met LG software om het kalibratie-proces zo eenvoudig mogelijk te maken.

LG IPS237L en LG IPS277L specificaties

• Scherm type: LED-IPS
• Beeldformaat: 23 inch of 27 inch
• Resolutie: 1920 x 1080
• Aspect Ratio: 16:9
• Helderheid: 250nit
• Contrast ratio: Mega
• Reactietijd: 5 ms
• Kijkhoek: 178/178 graden
• Functies: H / W Kalibratie, Dual Smart Solution, Super Energy Saving, 6 Axis Control
• Vooringestelde Kalibratie

LG IPS7 monitor prijs en beschikbaarheid

De IPS7-serie van LG is vanaf september in Nederland verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van €199 (IPS237L), €279 (IPS237W) en €309 (IPS277L).

Bron: LG

LG IPS237L prijs vergelijking

LG IPS277L prijs vergelijking