CookiesLG M62D TV en PC monitor

1 september 2009 12:31 door Hans Wind

LG M62D TV en PC monitorDe LG LG M62D lijkt de oplossing voor mensen die van entertainment houden, maar niet veel ruimte tot hun beschikking hebben. De LG M62D is een combinatie van een HDTV en PC-monitor die prima beeldweergave biedt voor diverse soorten toepassingen: van TV-uitzendingen en Blu-ray-films tot en met computerspelletjes, digitale foto’s en meer. Het scherm is verkrijgbaar in afmetingen die uiteenlopen van 20-inch tot 23-inch. Tegelijkertijd is dit beeldscherm een slanke en glossy eyecatcher voor kleine ruimtes, zoals studentenkamers of kleine woonkamers.

Voor tv-kijken bezit de LG M62D een DVB-T digitale tuner die MPEG4-uitzendingen weergeeft. De beeldkwaliteit hiervan ligt veel hoger dan die van oudere MPEG2-decoders. Het beeldscherm kan aangesloten worden op veel verschillende bronnen – waardoor de M62D uiteenlopende entertainmentmogelijkheden ondersteunt. In Nederland wordt overigens geen HD uitgezonden via DVB-T.

De M62D is verkrijgbaar in HD en Full HD. De Full HD-modellen geven Blu-ray-films en geavanceerde games in de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit weer. Dankzij de reactiesnelheid van slechts vijf milliseconden is de gebruiker verzekerd van kraakheldere, snelle beelden, of hij of zij nu een film of sport kijkt of aan het gamen is. Beelden zijn zowel in 16:9- als in 4:3-verhouding te zien, beide met een zeer heldere beeldkwaliteit.

De LG M62D biedt ook de mogelijkheid om rechtstreeks vanaf de USB-poorten een ruime selectie van audio- en beeldbestanden weer te geven. De USB Quick View-functie maakt het delen van foto’s of muziek uiterst eenvoudig, zonder dat er een pc aan te pas komt.

Als de M62D is aangesloten op een computer, fungeert het apparaat perfect als monitor. De M62D is geoptimaliseerd voor multimedia- en productiviteitsapplicaties. Het toestel biedt het gemak, de kwaliteit en de veelzijdigheid van HDMI-, DVI-D- en D-sub-poorten. De ingebouwde kwaliteitsspeakers en audio-ingangen zorgen ervoor dat de LG M62D zonder moeite verandert in een hifisysteem.

De LG M62D is geschikt voor kleine ruimtes. Zijn slanke, subtiele lijnen en klassiek zwarte of hagelwitte uiterlijk passen perfect in elk interieur. De onderkant van het scherm wordt naar beneden toe langzaam transparant, waardoor de HD-monitor lijkt te zweven boven zijn standaard. De aan- en uitknop en andere bedieningsknoppen zijn niet zichtbaar tegen hun achtergrond als de LG M62D niet in gebruik is.

De Auto Bright-functie analyseert beelden en stemt de weergave-instellingen automatisch af op het lichtniveau. Zijn dit bijvoorbeeld veel donkere kleuren, dan zorgt de monitor automatisch voor een lichtere en meer heldere weergave die makkelijk te zien is. Andersom – als de content erg licht is – dimt het apparaat de helderheid juist. Naast ultiem kijkplezier zorgen de M62D-monitoren met Auto Bright ook voor een aanzienlijke energiebesparing. De schermen verbruiken minder stroom door de intensiteit van het backlight te verlagen.

LG M62D prijs en beschikbaarheid
De LG M62D is verkrijgbaar in 20-inch in de HD-versie en in 22-inch en 23-inch in de Full HD-versie. De modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar voor onderstaande consumentenadviesprijzen inclusief btw.

• M2062D-PZ (20-inch, HD): 269 euro, verkrijgbaar in zwart
• M2262D-PZ (22-inch, Full HD): 299 euro, verkrijgbaar in zwart en wit
• M2362D-PZ (23-inch, Full HD): 329 euro, verkrijgbaar in zwart

Bron: LG


M2362D-PZ prijs vergelijking