CookiesLG nieuws op IFA

2 september 2012 07:57 door Hans Wind

LG nieuws op IFAOnder het motto ‘above and beyond’ presenteerde LG op de IFA in Berlijn een aantal nieuwe producten. Daarbij ging toch wel de meeste aandacht uit naar de nieuwe, zeer dunne 55EM9700 en 55EM9750 Oled-TV’s met een zeer fraai 55 inch beeldscherm. Op de stand van LG zijn ook de nieuwste home entertainmentproducten te bewonderen, zoals de eerste 84-inch UD (Ultra Definition)-tv ter wereld, LG’s Smart tv-platform, IPS (In-Plane Switching)-monitoren en een groot aantal audio- en videoproducten.

OLED-tv

LG’s 55-inch OLED-tv behoort momenteel tot de meest geavanceerde televisieschermen op de markt. De tv biedt een tot nu toe ongekende beeldkwaliteit. Doordat iedere pixel zichzelf verlicht, ontstaat er een extreem hoog contrast. De 4 Color Pixel-technologie (WRGB) voegt een witte subpixel toe aan de drie primaire kleuren, zodat er vanuit elke kijkhoek realistische kleuren worden weergegeven. Dankzij het flinterdunne paneel en het gebruik van met koolstofvezel versterkt kunststof (CFRP) is de OLED-tv van LG slechts 7,5 kg zwaar en 4 mm dun en dat is net zo dun als twee euromunten op elkaar.

Ultra Definition 4k-tv

De eerste LG 84-inch UD-tv ter wereld biedt een bijzondere 3D-ervaring. De UD-tv met een diagonaal van meer dan 2 meter beschikt over een zeer hoge scherpe beeldkwaliteit met 8 miljoen pixels (3840 x 1260 pixels) is dat 4 keer de resolutie van de huidige full HD-tv’s. Het 2.2 speakersysteem levert een goed geluid en zorgt voor een intense beleving van de actie op het scherm.

Smart TV

LG streeft ernaar de Smart TV ervaring te optimaliseren door een uitgebreid aanbod aan content. Deze week wordt de RTL XL app aangevuld met NPO’s Uitzending Gemist en SBS Gemist. Ook verwelkomt LG een nieuwe partner op het gebied van Video-on-Demand (VOD): Pathé Thuis biedt met Marvel’s The Avengers 3D de eerste VOD-film in 3D. LG is lid van het HbbTV Forum Nederland, een consortium van omroepen, distributeurs en tv-fabrikanten die samen de ambitie hebben om HbbTV in Nederland te lanceren. Daarnaast is LG oprichtend bestuurslid van de Smart TV Alliance, dat met een algemeen software ontwikkelingspakket (SDK) werkt, om een groter publiek te bereiken.

Het bedienen van apps, social media en games gaat heel soepel met de Magic Remote, een afstandbediening waarmee je door wijzen, scrollen, klikken en via de stemherkenning door het menu en de programma’s gaat. Daarnaast biedt Smart Share Plus tal van mogelijkheden om je televisie met andere apparatuur te verbinden en bestanden te delen. Dit kan bijvoorbeeld via het wifi netwerk draadloos worden aangesloten op de tv. Als het externe apparaat beschikt over Intel Wireless Display-technologie (WiDi), hebben gebruikers zelfs geen kabel én geen draadloos internet netwerk nodig.

IPS-monitoren

Op IFA 2012 presenteert LG een breed assortiment aan IPS-monitoren die geschikt zijn voor zowel thuis als op het werk. Het paradepaardje is de EA93, die uitgerust is met een 21:9 scherm: geschikt om thuis een echte entertainmentervaring te creëren. De EA83 beschikt onder meer over een Wide Quad High Definition (WQHD)-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels en een van de breedste kleurenspectra waar de kritische professional momenteel uit kan kiezen. De IPS-technologie in de EA93- en EA83-monitors kan levensechte beelden produceren vanuit vrijwel elke kijkhoek en is daarbij ook minder vermoeiend voor de ogen.

Home Cinema en docking speakers

LG heeft al haar capaciteiten op het gebied van 3D en Smart TV functies samengevoegd in haar complete 3D Home Cinema System, de BH9520TW, die voorzien is van een 360-graden reflector en multidirectionele 3D-speakerset. De 9.1 3D-speakers leveren een audio-ervaring zoals in een opera of IMAX bioscoop.

De ND8520, de nieuwste docking speaker van LG voor de iPod, iPhone en iPad, combineert zijn unieke kubusdesign met een uitmuntend geluid. Hij is compatibel met AirPlay, zodat gebruikers overal toegang hebben tot hun iTunes-bibliotheek en via wifi in het hele huis van hun muziekcollectie kunnen genieten. Android smartphones kunnen via Bluetooth worden gekoppeld om muziek te streamen. De compacte afmeting doet niets af aan de indrukwekkende prestaties van de docking speaker: de kleine unit beschikt over een krachtige ingebouwde subwoofer die zelfs de laagste tonen op een volle, kristalheldere wijze reproduceert.

Bron: LG