CookiesLG, Philips en Sharp werken samen aan Smart TV

6 september 2011 09:04 door Hans Wind

LG,  Philips en Sharp werken samen aan Smart TVLG, Philips en Sharp hebben het initiatief genomen om te onderzoeken of gemeenschappelijke vereisten voor hun aanbod aan Smart TV-diensten (namelijk Philips Smart TV, LG Smart TV en Sharp Aquos Net+) konden worden gedefinieerd, uitgaande van open standaarden als HTML5, CE-HTML en HbbTV. Als eerste stap zullen ze de eerste betaversie van een gemeenschappelijke softwareontwikkelingskit (SDK) uitbrengen. Het doel is om uiteindelijk te komen tot één enkele applicatie die zowel op de Smart TV’s van Philips en LG als op de Aquos Net+-televisies van Sharp kan draaien.

Deze samenwerking, waarvoor Philips en LG een intentieverklaring hebben ondertekend, is bedoeld om de manier waarop applicaties worden ontwikkeld en aangeboden te vereenvoudigen en zo de productiviteit van het applicatie-ecosysteem voor de Smart TV-sector te versnellen. Momenteel besteden applicatieontwikkelaars heel wat tijd en moeite om hun applicaties voor verschillende hd tv platforms aan te passen en te testen.
Door dit terug te dringen, kunnen ontwikkelaars meer tijd spenderen aan de eigenlijke ontwikkeling van zinvolle applicaties, zoals films op verzoek, programma gemist diensten, muziekdiensten, games, sociale-netwerkdiensten en informatief entertainment. Zo zullen ze hun bereik via de Smart TV’s op verschillende tv-platforms kunnen maximaliseren en de consument toegang kunnen bieden tot een grotere variëteit van applicaties.

Philips, LG en Sharp nodigen andere Smart TV-bouwers, applicatieontwikkelaars en andere belangstellende partijen uit om aan dit initiatief deel te nemen en te bespreken hoe het applicatieontwikkelingsproces verder kan worden vereenvoudigd, terwijl de ervaring voor de consument wordt verrijkt. De betaversie van de gemeenschappelijke SDK zal begin oktober uitkomen.

Bron: Philips