Cookies



LG PS8000 Plasma TV introductie

11 juni 2009 15:55 door Hans Wind

LG PS8000 Plasma TV introductieLG lanceert de single layer PS8000 Full HD 1080p Plasma TV met 600 Hz Sub-field Driving-technologie. De single layer-technologie zorgt ervoor dat de tv uitzonderlijk slank is en geen rand heeft. Dat geeft de PS8000 zijn strakke en minimalistische design. Bovendien sluit de tv hiermee naadloos aan op het LG-motto: ‘Advanced Technology Beautifully Hidden’. Naast zijn slanke en stijlvolle looks scoort de PS8000 uitstekend op beeldkwaliteit.

“Het single layer-concept heeft geleid tot een geheel nieuw paradigma in het ontwerp van plasma-tv’s”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist bij LG Electronics. “Mensen willen topkwaliteit-tv’s die volledig in harmonie zijn met hun interieur. Dat blijkt uit uitgebreid klantonderzoek. Met zijn geavanceerde features en spectaculaire, gestroomlijnde looks past de PS8000 perfect binnen elk stijlvol interieur.”

Het randloze single layer-design van de PS8000 is voor liefhebbers van minimalistisch wens een droom die uitkomt. Wanneer ze uitstaat, heeft de stijlvolle tv het meeste weg van een zwarte, kristallen spiegel. De 2,5 millimeter brede glasrand vormt een reliëfloos kader.

Dit maakt een traditionele facet rand overbodig en zorgt ervoor dat de PS8000 opgaat in zijn omgeving. De superslanke tv creëert de illusie een afbeelding te zijn, die geïntegreerd is in de muur. Daarbij heeft LG de HD TV ontwikkeld volgens het LG Crystal Art-concept. Wanneer het toestel aangaat, creëren led-lampjes in de onderkant van het scherm een special effect: het lijkt alsof een waterstroompje langzaam vloeit richting de aan/uitknop die de vorm heeft van een dauwdruppel.

Zoals gezegd heeft de PS8000 een 1080p Ultra Bright Panel. Dit zorgt voor zeer heldere beelden met diep-zwarte kleurtonen. Combineer dit met de Dynamic Contrast Ratio van 2.000.000:1 en de PS8000 staat garant voor bijzonder levendige en realistische beelden. Daarnaast heeft LG de HDTV voorzien van 600 Hz Sub-field Driving-technologie die ervoor zorgt dat de tv met uitzonderlijke precisie reageert op beeldveranderingen. Vloeiende beeldweergave zonder enige vervorming is het resultaat. Daarbij heeft de PS8000 een uiterst snelle responstijd van maar liefst 0,001ms. Zo genieten consumenten van levensechte sportbeelden en actiefilms.

Ook op het vlak van kijk- en luisterervaring levert de PS8000 topprestaties. Zo heeft de tv een THX-certificering. Dit staat voor een ultieme kijkervaring door de combinatie van optimale beeld- en geluidskwaliteit, zoals vastgesteld door THX – de toonaangevende instantie op dit gebied in de filmindustrie. Filmstudio’s en mediaproducenten gebruiken verschillende standaarden. Daarom moet een tv voor elke film op maat ingesteld worden voor het bereiken van de ultieme kijkervaring. Bij elke film optimaliseert THX automatisch het beeld. Zo staan THX-gecertificeerde tv’s garant voor een optimale kijkervaring – exact zoals de filmproducent deze voor ogen heeft en zonder dat de gebruiker één enkele instelling hoeft te wijzigen.

Het Dual XD Engine-beeldverwerkingssysteem van de PS8000 optimaliseert de beeldkwaliteit voor elke soort media. Speciale AV-standen zorgen voor een nog betere kijkervaring. Met één druk op de knop hebben gebruikers de keuze uit een film-, videogames- en sportstand.

De PS8000 is eenvoudig te verbinden met een breed scala van Bluetooth-apparaten. Dit opent een wereld aan tv-mogelijkheden en mediakeuzes. Zo kunnen gebruikers luisteren naar muziek of foto’s bekijken, die opgeslagen zijn op een uitwisselbare mobiele telefoon. Daarnaast kunnen ze een koptelefoon via Bluetooth met de tv verbinden, zonder kabels die in de weg zitten. Net als de afstandsbediening decennia geleden, maakt ook Bluetooth voor tv’s nu een gestage ontwikkeling door. Deze technologie voorziet tv’s van een ongeëvenaard niveau in connectiviteit en mobiliteit – iets wat geen enkele andere interface kan.

Wereldwijd is de PS8000 ook de eerste tv die HD DivX direct en eenvoudig kan afspelen via zijn USB 2.0-interface. Deze ondersteunt ook andere bestandsformaten, zoals JPEG en MP3. De PS8000 kan gegevens aflezen van uiteenlopende Bluetooth-apparaten, zoals externe harddisks en USB-memory sticks.

Stijgende energiekosten en het milieu zijn net zo belangrijk als een betere kijkervaring en een stijlvol design. LG speelt hierop in met zijn energie-efficiënte Smart Energy Savings Plus. Deze intelligente sensor past de helderheid van het beeld aan afhankelijk van het omgevingslicht. Dit zit sinds 2009 standaard op alle nieuwe LG-plasma-tv’s. Naast een betere kijkervaring zorgt deze functionaliteit ook voor een lager energieverbruik dan traditionele plasma-tv’s. In stand-bymodus verbruikt de tv nagenoeg geen stroom. Daardoor voldoen de energiezuinige plasma-tv’s van LG in alle landen waar ze verkocht worden, aan de betreffende energieregels. Bovendien is de PS8000 ontworpen om lang mee te gaan: de tv heeft een gemiddelde levensduur van 100.000 uur.

LG PS8000 specificaties
• Beschikbaar in 50 inch 50PS8000 en 60 inch 60PS8000
• Single layer-design
• Full HD 1080p
• 600 Hz Sub-field Driving-technologie
• Dynamic Contrast Ratio van 2.000.000:1
• 0,001 ms responstijd
• THX-gecertificeerd scherm
• AV-stand
• Expert Mode II (ISF)
• Dual XD Engine
• Picture Freeze
• Invisible Speaker
• Smart Energy Saving
• Intelligent Sensor
• HD DivX
HDMI
• USB 2.0

LG PS8000 prijs en verkrijgbaarheid
De PS8000-plasma-tv is nu verkrijgbaar in Nederland voor een adviesprijs van 1.499 euro incl. btw voor de 50PS800 (50 inch) en 2.999 euro incl. btw. voor de 60PS8000 60 inch versie.

Bron: LG


LG 50PS8000 prijs vergelijking

LG 60PS8000 prijs vergelijking