CookiesLG toont Ultra HD TV met Quantum Dot technologie op CES

16 december 2014 08:21 door Hans Wind

LG Quantum Dot 4K Ultra HD TVOp de CES beurs in Las Vegas zal LG haar 4K Ultra HD TV tonen die is uitgerust met quantum dot technologie. Deze variant op de traditionele LCD LED tv biedt volgens de fabrikant een hoger kleurbereik en verbeterde kleurverzadiging dan LCD LED TV’s. Het nieuwe toestel zal vanaf 2015 beschikbaar komen naast de LG lijn met Ultra HD 4K- en OLED-televisies.

De Quantum Dot technologie biedt een breder kleurenbereik. De technologie werkt met behulp van nano kristallen die variëren in grootte van 2 tot 10 nanometer die – afhankelijk van de dikte – verschillende kleuren licht kunnen doorlaten. Door een laag met quantum dots toe te voegen boven de LCD achtergrondverlichting, kan het kleurenspectrum en de algemene helderheid van het beeld worden verbeterd.

Omdat de nano kristallen meer verzadigde kleuren toevoegen aan het beeld, is deze technologie een interessante aanvulling op de huidige mogelijkheden van LG’s 4K Ultra HD IPS-displays. Met de toevoeging van quantum dots verbetert de kleurreproductieratio met ongeveer 30 procent in vergelijking met de huidige LG LCD LED televisies.

Bij het ontwerp van LG’s nieuwe 4K Ultra HD TV is volgens de fabrikant rekening gehouden met milieuvriendelijke materialen. Zo bevat de nieuwe televisie geen cadmium en andere giftige zware metalen.

“Quantum dot’s bruisende en levendige kleurweergave tilt LG’s nieuwste LCD tv’s naar een hoger niveau van beeldkwaliteit”, vertelt In-kyu Lee, senior vice president en hoofd van LG’s TV en monitor divisie bij de LG Electronics Home Entertainment Company. “De TV met quantum dot technologie positioneren wij binnen de line-up van 2015 onder onze OLED tv’s.”

Bezoekers van de LG stand tijdens CES 2015 (Las Vegas Convention Center, Centrale hal #8204) hebben van 6 tot 9 januari de mogelijkheid om de 4K Utra HD TV met quantum dot technologie te zien.

Sony past de Quantum Dot technologie sinds anderhalf jaar toe in haar Triluminos TV’s. Samsung zal naar verwachting ook TV’s op de CES tonen waarin deze techniek gebruikt wordt.