CookiesLG Scarlet HDTV introductie

1 mei 2008 13:32 door Hans Wind

LG Scarlet HDTV introductieLG introduceert wereldwijd zijn nieuwe LCD HDTV: de LG Scarlet werd op verrassende wijze tijdens een groot premièrefeest in Londen op 30 april 2008 onthuld. Met een breedte van slechts 4,3 cm is deze fraaie HD TV volgens LG de dunste tv ter wereld.

De nieuwe Scarlet HDTV serie is voorzien van een strak design en innovatieve functionaliteit. Dit maakt de LG Scarlet zowel in rust als in actie een lust voor het oog.

De Europese lancering van de LG Scarlet was bijzonder. Op 30 april 2008 wachtte een select gezelschap van Hollywood-sterren en vertegenwoordigers van internationale media in de St. Marylebone Parish Church in Londen vol spanning op de wereldpremière van de nieuwste tv-serie van de populaire regisseur David Nutter.

Om half negen ’s avonds was het zover: de lichten doofden, de spanning steeg, applaus rolde van de tribune en de trailer startte. Gaandeweg de introductievideo kreeg het publiek door dat ‘Scarlet’ iets anders was dan dat men in eerste instantie dacht. De verbazing was dan ook gigantisch toen bleek dat de Scarlet een nieuwe serie LCD-tv’s van LG was.

Originaliteit staat ook centraal in het design van de LG Scarlet. Met zijn strakke pianozwarte look en rode accenten is de tv een opvallende verschijning. Led-verlichting op haar ronde voet geeft de tv een mysterieuze uitstraling. Ook de touch-sensitive ring onder het beeldscherm draagt bij aan het mooie uiterlijk van de LG Scarlet. Een lichte aanraking van deze ring is voldoende om de LCD-tv aan of uit te zetten, of beeld- en geluidsinstellingen aan te passen.

De nieuwe LG tv is uitgerust met FULL HD TruMotion 100 Hz-technologie. Dit zorgt voor een heldere beeldweergave zonder vervaging ”“ zelfs bij snelle actiebeelden. De hoge contrastratio van 50.000:1 maakt de zwarttinten dieper, wittinten helderder en kleuren intenser. Ook heeft LG de LCD-tv voorzien van 24p TruCinema-technologie. Hiermee kunnen filmliefhebbers genieten van films in de originele weergave van 24 beelden per seconde.

De Intelligent Sensor zorgt automatisch voor de optimale instellingen. Deze technologie reageert op het licht in de omgeving van de televisie en past de beeldweergave daarop aan. Voor films, games en sportwedstrijden biedt de LG Scarlet instellingen in drie standaard AV-standen (Cinema, Game en Sport). Daarnaast heeft LG de Scarlet tv voorzien van een Expert AV-stand. Hiermee kunnen gebruikers de beeldweergave op professionele wijze tot in detail instellen. De ISF (Image Science Foundation) heeft deze Expert Mode gecertificeerd.

De LCD-tv heeft onzichtbare speakers die volledig getuned zijn door audioexpert Mr. Mark Levinson. Het geluid is niet afkomstig uit slechts twee of drie luidsprekers, maar LG heeft de speakers geïntegreerd in de schermlijst, waardoor het volledige scherm als klankbord fungeert. Hierdoor resoneert de volledige voorkant van de tv mee met de geluidsgolven.

“De LG Scarlet heeft werkelijk alles in zich om een wereldwijde superhit te worden. Zijn unieke features voor beeld- en audioweergave, oogstrelende design en ultraplatte beeldbuis leveren hiervoor het overduidelijke bewijs”, zegt Nadin Mulder, Marketing Coordinator TV/AV Benelux bij LG Electronics. “De unieke en spraakmakende lancering versterkt het potentieel van de LCD-tv nog verder.”

Specificaties LG Scarlet HDTV
• FULL HD-resolutie
• TruMotion
• Ruim 50.000:1 dynamisch contrastratio
• Intelligent Sensor
• 24p TruCinema
• 4 FULL HDMI (1.3 Deep Color)
• Onzichtbare speakers
• AV-standen (Cinema, Sports, Game)
• Expert Mode / ISF-gecertificeerd

De LG Scarlet of LG6000 serie is per direct verkrijgbaar in de volgende modellen:
• de 47LG6000 met een 47 inch scherm.
• de 42LG6000 met een 42 inch scherm
• de 37LG6000 met een 37 inch scherm
• de 32LG6000 met een 32 inch scherm

Bron: LG