CookiesLG SL9000 LED HDTV introductie

4 september 2009 11:05 door Hans Wind

LG SL9000 LED HDTV introductieDe nieuwe LG SL9000, een Full HD LED-TV is bijna zo dun als een glasplaat. LG heeft de tv voorzien van een BORDERLESS™ design – een strak en stijlvol ontwerp zonder opstaande lijst. Naast een strak ontwerp staat de HDTV garant voor hoogstaande beeldkwaliteit dankzij haar geavanceerde LED-technologie in combinatie met andere innovatieve LG-weergavetechnologieën. LG Electronics presenteert de tv op de Internationale Funkausstellung Berlin 2009 (IFA).

LG gebruikt bij de SL9000 lamineertechnieken waardoor beeld- en kaderrand naadloos op elkaar aansluiten. Een glasplaat zorgt voor een compleet egaal oppervlak van de SL9000 en een speciaal folie voorkomt dat er een zwarte rand zichtbaar is tussen het beeldkader en de uiterste rand van het beeldscherm. Een volledig vlak scherm zonder zichtbare rand is het resultaat. LG heeft het LED-televisiescherm en het smalle onderliggende kader voorzien van dezelfde diepzwarte kleur. De strakke vormgeving is ook doorgevoerd in de transparante standaard. Dat alles maakt dat kijkers met de SL9000 een nieuwe wereld van home entertainment ervaren.

“Deze BORDERLESS™ LED-TV valt op, of ze nu aan of uit staat. De tv vormt het artistieke hoogtepunt van elke woonkamer door kijkers aan te trekken met haar topkwaliteit LED-beelden”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist Home Entertainment bij LG Electronics. “De SL9000 en onze andere BORDERLESS™ tv’s laten exact zien op welke manier LG vooroploopt in innovatief design en zich constant inzet om zijn merk te positioneren als het summum van geavanceerde entertainmenttechnologie.”

In deze unieke LED-TV huist technologie die garant staat voor uitstekende beeldkwaliteit en elke film en elk tv-programma tot een belevenis maakt. LED-technologie zorgt voor een hoge dynamische contrastratio van 3.000.000:1 voor de weergave van dieper zwart en meer variatie in grijstinten. Het Full HD 1080p-scherm minimaliseert schitteringen en weerspiegelingen die afleiden van de beelden. Hierdoor geniet iedereen in de kamer vanuit elke kijkhoek van de perfecte kijkervaring. Ook snelle actiebeelden geeft de LED-TV haarscherp en gedetailleerd weer dankzij de LG TruMotion 100Hz-technologie.

Qua audio biedt de SL9000 eveneens hoge kwaliteit. Zo heeft LG de tv uitgerust met de onlangs verbeterde Invisible Speaker. Dit audiosysteem biedt uitstekende geluidsweergave zonder zichtbare speakers die afbraak doen aan de esthetiek van de tv. De nieuwe slanke LG-speakers zijn verborgen in het BORDELESS™ design; ze maken een superstrak ontwerp mogelijk en bieden superieure geluidskwaliteit.

Een ander voordeel van de SL9000 is de mogelijkheid om de tv draadloos te verbinden met een complete digitale collectie. Foto’s komen vanaf compatibele mobiele telefoons en andere apparaten via Bluetooth op het grote scherm tot leven; hetzelfde geldt voor muziek via de Invisible Speakers. Via dezelfde technologie kunnen gebruikers draadloze koptelefoons koppelen aan de tv.

Een USB 2.0-poort aan de achterkant van de SL9000 maakt het mogelijk om te genieten van digitale content, zoals JPEG-, MP3-, MPEG4- DivX HD- en MKV-bestanden. Deze zijn af te spelen op de tv met behulp van een externe harde schijf, geheugenkaarten of een USB-stick.

De SL9000 is zwart van buiten, maar ‘groen’ van binnen. De tv heeft vijf verschillende energiebesparende standen en gebruikt tachtig procent minder energie dan conventionele LCD-TV’s. Onder andere de LG Intelligent Sensor zorgt hiervoor. Deze technologie vermindert het energieverbruik door het tv-Backlight aan te passen aan het lichtniveau in de ruimte. Intelligent Sensor past eveneens de beeldinstellingen aan op het omgevingslicht en zorgt zo voor een betere beeldkwaliteit en meer contrast.

“Bij het ontwikkelen van de SL9000 hebben onze ontwerpers conventionele tv-richtlijnen laten varen en zijn blanco gestart aan het project”, zegt De Jong. “Dit is de eerste keer dat de lamineertechnologie is toegepast in een tv. Het resultaat hiervan heeft onze verwachtingen overtroffen. De eenvoudige en uitgebreide aansluitopties voor externe digitale media maken de entertainmentmogelijkheden van onze nieuwe tv net zo ‘BORDERLESS’ als zijn design.”

LG SL9000 specificaties
• BORDERLESS™ Design
• Dun: slechts 2,9 cm
• 3.000.000:1 Mega Contrast Ratio
• TruMotion 100hz
• Full HD (1920 x 1080p)
• Picture Wizard
• AV Mode
• 24p Real Cinema (24p 5:5 pull down)
• Expert Mode (ISF Ready)
• Bluetooth
• HD DivX
• USB 2.0
• Intelligent Sensor II
• Smart Energy Saving Plus
• Clear Voice II
• Invisible Speaker

In de SL9000 of SL90 serie zijn leverbaar:
• De 42SL9000 met 42 inch scherm.
• De 47SL9000 met 47 inch scherm.

LG SL9000 prijs en beschikbaarheid
De LG Full HD SL9000 LED-HD TV komt in het vierde kwartaal van 2009 beschikbaar in Nederland.

Bron: LG


LG 42SL9000 prijs vergelijking

LG 47SL9000 prijs vergelijking