CookiesLG Smart TV 2013 serie kenmerken

4 januari 2013 11:55 door Hans Wind

LG Smart TV 2013 serie kenmerkenLG presenteert tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas haar Smart TV line-up voor 2013. De nieuwe lijn biedt volgens de fabrikant nog meer gebruiksgemak.

Smart Control

Met de nieuwe Magic Remote-afstandsbediening heb je vanaf nu nog maar één afstandsbediening nodig voor je LG Smart TV, geluidssysteem, DVD- of Blu-ray player en set-topbox. Om naast je Smart TV andere apparaten te bedienen verschijnt op de tv een virtuele afstandsbediening op het scherm die je kunt besturen via het handige ‘point-and-click’-systeem van de Magic Remote. Ook voor de installatie heb je niet langer een ingewikkelde code of pc nodig. Met een paar simpele stappen kies je het merk en model van je geluidssysteem, Blu-ray-speler of set-topbox.

Voor de basisfuncties heb je met de Magic Remote zelfs helemaal geen afstandsbediening meer nodig. Voortaan wijs je nog maar met één vinger in de lucht om het volume harder te zetten of van programma te veranderen. De ingebouwde camera herkent je beweging, waardoor je voor de basisfuncties de afstandsbediening nooit meer hoeft zoeken.

Smart Sharing

Met de geoptimaliseerde Smart Share-optie op de Smart TV’s van LG kan je eenvoudig content kopiëren of overzetten van ‘slimme’ apparaten naar de Smart TV. Zo sluit je via diverse draadloze streamingtechnieken, waaronder natuurlijk Wi-Fi, Wireless Display (WiDi), Wi-Fi Direct, Miracast en NFC, je apparaat eenvoudig aan op de Smart TV. Via NFC houd je bijvoorbeeld simpelweg de smartphone of tablet met NFC-ondersteuning tegen de NFC-sticker op de Smart TV. Er wordt automatisch een verbinding gemaakt en je foto’s en filmpjes overgezet.

Ook beschikken de LG Smart TV’s over een Familie Kanaal, die als platform kan worden gebruikt om van foto’s en video’s rechtstreeks vanaf de smartphone diavoorstellingen te maken op de Smart TV.

Smart Apps

Om de Smart TV ervaring te optimaliseren biedt LG een uitgebreid assortiment aan content aan. Zo zijn op de LG Smart TV’s alle Nederlandse programma gemist-diensten beschikbaar. Ook biedt LG via de partners Pathé Thuis en Videoland Video-on-Demand diensten aan. Met Ximon als nieuwe partner van LG heb je daarnaast op elk moment toegang tot de grootste catalogus binnen- en buitenlandse kwaliteitsfilms, series en documentaires.

Hoe kan je op een Smart TV eenvoudig je weg vinden in het uitgebreide assortiment Video-on-Demand (VoD) en live uitzendingen? De Smart TV van LG suggereert populaire VoD en uitzendingen via een geavanceerde aanbevelingsfunctie: On Now. Hiermee kan je sneller en gemakkelijker een programma of film selecteren.

Prestatie en beeldkwaliteit

De Smart TV’s van LG bieden een betere gebruikerservaring en verbeterde beeldkwaliteit dankzij de geoptimaliseerde Central Processing Unit (CPU) en Graphic Processing Unit (GPU). Vergeleken met de line-up uit 2012 (met L9 chip) is LG’s Smart TV line-up van dit jaar 120 procent sneller dankzij de door LG ontwikkelde H13-chip. De GPU is zelfs 300 procent sneller vergeleken met de line-up van vorig jaar. Dit vertaalt zich in betere beeldkwaliteit voor een nog aangenamere game- en kijkervaring en een vlottere multitasking.

Bron: LG