CookiesLG TV lijn wordt voorzien van webOS Smart TV-platform

7 januari 2014 06:52 door Hans Wind

LG TV lijn wordt voorzien van webOS Smart TV-platformLG zal een groot deel van haar Smart TV lijn 2014 voorzien van webOS, dat de fabrikant in maart vorig jaar heeft gekocht van Hewlett-Packard. Dit besturingssysteem biedt volgens LG een betere gebruikersinterface. Bovendien maakt het nieuwe platform het eenvoudiger voor ontwikkelaars om applicaties te creëren en verbetert het de compatibiliteit van LG’s Smart TV’s met andere apparaten.

Het webOS-platform, dat in meer dan 70 procent van LG’s Smart TV’s in 2014 zal worden geïmplementeerd, zorgt volgens de fabrikant voor een vereenvoudiging van de smart tv-ervaring. Het gebruiksgemak zorgt ervoor dat het zoeken en bekijken van content, het verbinden met andere apparaten en installatieproces sneller en soepel verloopt.

De eerste keer dat de gebruiker de LG Smart TV met webOS inschakelt, verschijnt er een animatiefiguur op het scherm die helpt bij het maken van de verbinding en de gebruiker door het installatieproces leidt. De gebruiker hoeft alleen maar met de Magic Remote afstandsbediening te schudden of op de OK-knop te drukken om meer advies te krijgen van de gevleugelde virtuele gids. WebOS kan onmiddellijk herkennen wanneer en welk type extern apparaat op de tv is aangesloten en laat een pop-up menu zien met alle relevante opties waaruit de gebruiker kan kiezen.

Nieuw menu met WebOS

De nieuwe Launcher, een van links naar rechts scroll-bar menu dat langs het onderste gedeelte van het scherm loopt, is één van de meest opvallende kenmerken van webOS. De Launcher maakt het mogelijk om te schakelen tussen uitgezonden tv, Smart TV-content en media die zijn opgeslagen op externe apparaten zonder terug te hoeven keren naar het Home-scherm. Zo kan de kijker gelijktijdig naar een programma kijken, een game spelen of op het internet browsen tijdens het zoeken of downloaden van andere content. Bovendien blijven dankzij het Live Menu, dat kan worden geopend tijdens het tv-kijken, de zoek-, aanbevelings- en kanaalopties eenvoudig binnen handbereik.

Ontdekken van content

Het webOS-ontwikkelteam in het Silicon Valley Lab van LG heeft het Today-menu gecreëerd als een alles-in-één aanbevelingsservice voor content, die suggesties doet voor populaire tv-series, gemiste programma’s en films. De Today-balk loopt horizontaal langs het midden van het scherm en kan naar omhoog of omlaag worden gescrold via het scrolwiel van de Magic Remote om meer spannende kijkopties te onthullen.

LG’s webOS biedt ook toegang tot de uitgebreide collectie apps van de LG Store. De LG Store toont gebruikers de meest bekeken en meest gedownloade items die beschikbaar zijn op het Smart TV-platform, waaronder uitgezonden tv-programma’s en de nieuwste games. De logisch ingedeelde categorieën, die bestaan uit 3D-content, games en films, maken gebruik van miniatuurafbeeldingen voor een snelle en handige selectie van content.

Bron: LG