CookiesLG Soundbar HLB54S introductie

13 oktober 2009 15:00 door Hans Wind

LG Soundbar HLB54S introductieLG introduceert de slanke en multifunctionele Soundbar HLB54S. Dit is een minimalistisch vormgegeven alles-in-een multimedia-apparaat met een Blu-ray-speler en speakers die garant staan voor audio op prima niveau. De HLB54S oogt compact, maar zorgt voor krachtige audio met 430 Watt output, 4.1 channel surround sound en een draadloze subwoofer. Via draadloze WiFi-technologie maakt de LG Soundbar bovendien verbinding met andere apparatuur in een draadloos DLNA-thuisnetwerk en met YouTube. Zo zijn mediabestanden, zoals foto’s, video’s en muziek, snel uit te wisselen. Bijvoorbeeld via de nieuwste LG mobiele telefoon: de LG New Chocolate, die ook aangesloten kan worden op een DLNA-thuisnetwerk.

LG heeft de Soundbar speciaal ontwikkeld op basis van de wensen van Benelux-consumenten. Uit onderzoek blijkt dat zij behoefte hebben aan eenvoud in design en in gebruik. Daarnaast wijst het onderzoek uit dat zeventig procent van de deelnemers zijn audiosysteem liever neerzet dan ophangt. Bovendien geven ze de voorkeur aan compactere systemen (61 procent) en aan een universeel design, zodat dit systeem qua design perfect past bij elk tv-toestel maar in het bijzonder bij de nieuwe borderless tv-lijn van LG: de SL8000 en de SL9000.

“De LG HLB54S is een stijlvol apparaat dat veel meer biedt dan alleen een bioscoopgeluid in huis”, zegt Rudirick de Jong, Marketing Specialist bij LG Electronics. “Met zijn Blu-ray-speler, Dolby-Enhanced audio, WiFi-opties en minimalistische design laat de Soundbar films beter tot hun recht komen. Zonder dat gebruikers hun woonkamer hoeven te voorzien van verschillende speakers en snoeren.”

Naast audio biedt het systeem een volledig geïntegreerde Blu-ray-speler voor het afspelen van Full HD 1080p-video’s. Dat maakt de HLB54S een nuttige aanvulling op een HDTV. De Soundbar komt vooral goed tot zijn recht bij de consumenten die geen verschillende speakers en snoeren in hun woonkamer willen hebben. In het midden van de Soundbar vinden gebruikers de sleuf van de Blu-ray-speler, waar cd’s, dvd’s en Blu-ray-disks eenvoudig in zijn te voeren. Deze ingang draagt ook bij aan de futuristische uitstraling. Via WiFi B/G/N maakt het apparaat online verbinding met YouTube en BD Live 2.0. De unieke LG-menustructuur maakt het filmliefhebbers vervolgens eenvoudig om film, -features en video’s eenvoudig te vinden en te downloaden.

Door de 4.1 surround sound-ervaring wanen filmkijkers zich in het centrum van de actie. De draadloze actieve subwoofer zorgt voor extra krachtige en diepe bastonen. Ook ondersteunt de HLB54S nagenoeg alle geluidsstandaarden, zoals Dolby True HD, DTS-HD, en zelfs de professionele standaard DTS HD Master Audio Essential. Om ervoor te zorgen dat beeld en geluid altijd van optimale kwaliteit zijn, staat de HLB54S via de nieuwste HDMI 1.3-standaard in verbinding met andere digitale apparatuur.

Het installeren van de LG Soundbar is zeer eenvoudig. Via de twee HDMI-ingangen is ongeveer elk apparaat direct met de HLB54S te verbinden. Daardoor is de multimediagigant ook makkelijk met één kabel te koppelen aan nagenoeg elke televisie, waar je anders drie kabels nodig hebt. Door de volledig digitale HDMI-poorten zijn filmliefhebbers verzekerd van een perfecte kijkervaring zonder concessies aan de beeldkwaliteit of geluidsweergave.

Thuis genieten van audio- en videobestanden van een iPod? Ook dat kan met de HLB54S. LG heeft de Soundbar namelijk voorzien van een iPod-dock. Het designapparaat speelt de bestanden hierop af zonder enige vorm van kwaliteitsverlies. Ook MP3-spelers, mobiele telefoons, computers, digitale videocamera’s en USB-sticks van andere merken zijn makkelijk te koppelen aan de Soundbar. Met de HLB54S kunnen gebruikers ook cd-muziek omzetten naar MP3-bestanden en deze opslaan op het externe USB-geheugen van de Soundbar.

LG HLB54S SoundBar specificaties

• LG Sound Gallery
• 4.1 channel surround sound, totale output van 430W
• Draadloze subwoofer
• Thuisnetwerk (DLNA)
• Wireless LAN (WiFi B/G/N)
• BD Live 2.0
• DivX HD, MKV met externe HDD-afspeelmogelijkheden
• USB 2.0, externe HDD
• HDMI 2 IN / 1 OUT
• 1 Optical In / 1 Coaxial In
• iPod-dock

LG HLB54S SoundBar prijs en beschikbaarheid
De stijlvolle Soundbar met multifunctionele mogelijkheden is vanaf half oktober 2009 in Nederland verkrijgbaar voor de consumentenadviesprijs van 749,- euro incl. btw.

Bron: LG


LG HLB54S SoundBar prijs vergelijking