CookiesLG SoundPlate verbetert het geluid van de TV

11 november 2013 22:37 door Hans Wind

LG SoundPlate verbetert het geluid van de TVDe LG SoundPlate is een nieuwe geluidsinstallatie van LG die vanaf vandaag verkrijgbaar is in Nederland. De LG SoundPlate heeft een strak, minimalistisch design met een metallic uiterlijk, is slechts 35 mm hoog en geeft een krachtig geluid door de ingebouwde dubbele subwoofers.

Naast de subwoofers zorgen de channel speakers voor 4.1 surround sound met een totaal vermogen van 120W. Je plaatst de LG SoundPlate onder de HD TV en hebt volgens de fabrikant geen vloerstaande speakers meer nodig om goed geluid te ervaren. In elk geval geluid dat veel beter is dan de weergave van de gemiddelsde moderne, platte TV.

De LG SoundPlate is eenvoudig te installeren en kan met een dunne optische kabel of zelfs draadloos worden verbonden met een compatibele televisie. De mogelijkheid om de SoundPlate draadloos te installeren is met name prettig voor mensen die hun televisie aan de muur hebben gemonteerd; geen snoeren meer in het zicht! Daarnaast kun je de SoundPlate ook draadloos (via Bluetooth) verbinden met mobiele apparaten, om bijvoorbeeld muziek te streamen. De LG SoundPlate past bij 32-55 inch televisies.
“De SoundPlate voldoet aan de wensen van zowel mannen als vrouwen: mannen willen een fantastisch geluid en vrouwen willen dat het er mooi uit ziet in de huiskamer. In het verleden konden daardoor fikse meningsverschillen ontstaan, want toen ging goed geluid gepaard met grote boxen en veel snoeren door de kamer. Met de komst van de SoundPlate is dit voorbij want de SoundPlate combineert juist een geweldige sound met modern design,” zegt Bas Dekker, commercieel directeur Nederland bij LG Electronics Benelux.

Kenmerken van de LG SoundPlate

• 4.1 Sound System (120W)

• Dubbele ingebouwde subwoofers

• Geschikt voor de meeste 32-55 inch HD TV’s

• Eenvoudige installatie (met optische kabel of draadloos)

• Audiostreaming via bluetooth

LG SoundPlate prijs en beschikbaarheid

De LG SoundPlate is vanaf nu verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van 399 euro.

Bron: LG